O scrisoare trimisă de un soldat mamei sale, livrată după 76 de ani. Care a fost mesajul

1 săptămână in urmă 18

Un soldat american care staționa în Germania i-a trimis mamei sale o scrisoare în 1945, în care a vrut să-i transmită că este bine și se descurcă. Luna trecută, scrisoarea a ajuns în sfârșit la destinație, cu 76 de ani întârziere, iar cea care a citit-o a fost văduva sa din Woburn, potrivit New York Times.

John A. Gonsalves, pe atunci în vârstă de 22 de ani, i-a scris mamei sale din Woburn pe 6 decembrie 1945, imediat după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

„Dragă mamă, am primit o altă scrisoare de la tine astăzi şi m-am bucurat să aud că totul este în regulă. În ceea ce mă priveşte, sunt bine şi mă descurc. Dar mâncarea este destul de proastă de cele mai multe ori”, a scris sergentul în scrisoare.

John A. Gonsalves a murit în 2015, la vârsta de 92 de ani, și nici mama sa nu mai este în viață. Astfel că, mesajul a ajuns la soția sale, Angelina, pe care soldatul a cunoscut-o în 1949, la patru ani după ce a trimis scrisoarea.

Într-un interviu acordat vineri, la aproape o lună după ce a deschis scrisoarea, Angelina Gonsalves și-a amintit de valul de emoții care a cuprins-o când a citit cuvintele soțului ei pe hârtie îngălbenită de timp, într-un plic cu o ștampilă.

„A fost uimitor. M-am simțit de parcă s-ar fi întors la mine”, a spus femeia.

Scrisoarea soțul ei a fost găsită într-o unitate poștală din Pittsburgh și fusese livrată la ea acasă pe 9 decembrie, împreună cu o scrisoare de la Serviciul Poștal.

„Nu suntem siguri unde a fost această scrisoare în ultimele peste șapte decenii, dar a ajuns la unitatea noastră în urmă cu aproximativ șase săptămâni”, a transmis serviciul poștal din Pittsburg în scrisoare, citat de postul de televiziune WFXT-TV.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă