O „săptămână verde” pentru conștientizarea schimbărilor climatice ar putea fi introdusă în structura anului școlar. Cîmpeanu: „Găsesc că este o idee foarte bună și susțin această propunere”

1 săptămână in urmă 20

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2022/01/backpack-1836594_1280.jpg
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că susține propunerea introducerii în structura anului școlar a unei săptămâni verzi, pentru ca elevii să conștientizeze efectele schimbărilor climatice. Săptămâna verde s-ar asemăna cu săptămâna Școala Altfel, iar copiii vor putea părăsi sălile de clasă pentru a explora natura, a explicat Cîmpeanu la lansarea în dezbatere publică a Raportului „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”, elaborat de Grupul de lucru pe tema educaţiei cu privire la schimbări climatice şi mediu înfiinţat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale. Propunere Săptămâna verde este inclusă în acest raport.

„Veți găsi în Ministerul Educației un partener solid pentru Ministerul Mediului, pentru toate organizațiile non-guvernamentale cu preocupări în domeniu. (…) Chiar dacă anul acesta, din cauza crizei sanitare, săptămâna Școala Altfel a înregistrat dificultăți, găsesc că este o idee foarte bună ca în calendarul școlar, în structura anului școlar, să integrăm, susțin această propunere, o săptămână verde, în care elevii să poată ieși din școală și să înțeleagă, în natură, care sunt efectele schimbărilor climatice, care sunt efectele generale asupra mediului, și cele bune, și cele rele, pentru a putea face diferența și pentru a putea face alegeri inteligente”, a declarat Cîmpeanu în discursul susținut marți, la Cotroceni.

Ce propune Raportul „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”:
  • Săptămâna verde pentru anul școlar: 2022 -2023
  • Actualizarea programelor scoalare a orelor de biologie cu notiuni de mediu si schimbari climatice.  
  • Cursuri optionale pt schimbari climatice si mediu. 
  • Promovarea de bune practici si mediu 
  • Se propune recompesarea personalului didactic implicat 
  • O platforma web dedicată 
  • Manuale aux in format digital si clasic 
  • Kituri de măsurare a poluanților din atmosfera 
  • Aplicații gratuite in scoli pt a masura factorii poluanti 
  • Program de formare a profesorilor si suporturi de curs

Articolul O „săptămână verde” pentru conștientizarea schimbărilor climatice ar putea fi introdusă în structura anului școlar. Cîmpeanu: „Găsesc că este o idee foarte bună și susțin această propunere” apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă