"O să-mi iau un carnețel și o să stau așa, ca van Gaal!" Mihai Iosif, ultimele detalii în legătură cu problema licenței

2 luni in urmă 30

  • UCL, play-off: Dinamo Zagreb - Sheriff, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

  • UCL, play-off: Șahtior Donețk – Monaco, miercuri, 22:00, Digi Sport 2

Tehnicianul giuleștenilor speră ca această situație să se rezolve cât mai rapid, iar cei de la Federația Română de Fotbal să găsească o soluție pentru toți cei afectați de regulament.

Mihai Iosif ar fi vrut să facă școala pentru licența A în România, dar pandemia a încurcat lucrurile

Într-o intervenție avută miercuri la Fotbal Club, antrenorul celor de la Rapid, care are în acest moment licența B, a mărturisit că ar fi făcut în România școala pentru obținerea licenței A, însă cursurile s-au suspendat din cauza pandemiei. Astfel, el urmează momentan școala în Republica Moldova, dar speră ca FRF să vină cu o soluție până la terminarea ei.

"Știți cum e la fotbal, asta e din toate timpurile. La fotbal și maseurii dau indicații, și magazionerii. Până și suporterii o fac. N-a rămas nici cum (n.r. problema cu FRF), eu sper să se găsească o soluție benefică pentru toată lumea, eu nu vreau decât să antrenez și să îmi văd de treabă, atâta tot, nimic mai mult. Am și spus-o, am licența B și momentan vreau să îmi iau licența A în Republica Moldova. Va dura un an de zile, probabil, școala pentru licența A. La noi nu s-a făcut din cauza pandemiei. Dar sunt sigur că federația va găsi ceva care să convină tuturor și să putem munci, la urma urmei asta ne dorim, iar dumneavoastră sunt sigur că vă doriți să aflăm ce face, bine sau rău.

Și eu sunt la fel (n.r. pentru legalitate), dar nu este cu rea-voință. Nu am știut de la început, dar sunt sigur că se va găsi o cale în care să fim cu toții pasibili de a ne duce munca mai departe. Eu știu că se discută. Dacă nu, o să-mi iau un scaun mai înalt și un carnețel ca van Gaal și o să stau așa. O să scriu în carnețel. Pur și simplu nu s-a putut, nu a fost cu rea-voință. Suntem ca la seral acum. Vă pot arăta atâtea mesaje care s-au dat că se face școala, le am salvate, dar pandemia asta poate a încurcat", a explicat Iosif.

Animalele nu filmează nunți sau botezuri, ci viața lor plină de aventură! Hai în Digi Online să vezi Animale cameramani, azi de la 21:00, numai pe Digi Animal World!

Lucian Burchel a explicat de ce Mihai Iosif nu are voie să dea indicații tactice

Directorul Școlii de antrenori din cadrul FRF, Lucian Burchel, a explicat care este situația celor doi antrenori afectați de regulament, Mihai Iosif și Marius Croitoru.

”Marius Croitoru are licența A UEFA, a luat-o în Moldova, dar este valabilă în România, omul poate funcționa și în Italia cu această licență. În schimb, Mihai Iosif figurează ca antrenor de portari, asta e funcția lui.

Dacă nu era pandemia, Iosif se putea înscrie la licența A mai demult, dar situația nu a permis organizarea de cursuri. Mihai Iosif este în curs de a obține licența, dar după convenția nouă UEFA, poți să-l consideri deținător de licență după ultimul examen de admitere. El este la cursuri, dar nu este sigur că va absolvi sau va termina.

Hai să respectăm, se vede că amândoi au stofă de antrenor, dar trebuie să respectăm noțiunile de calificare UEFA. Fiecare dorește să muncească, fiecare își așteaptă rândul. Știu discuția despre Mirel Rădoi, atunci federația a solicitat pentru Mirel Rădoi o dispensă, iar UEFA a acceptat, au fost argumente puternice”, a precizat Lucian Burchel într-o intervenție la emisiunea Liga Digisport.

Etichete: rapid , mihai iosif
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă