O româncă vrea să-și ia înapoi bebelușul abandonat cu coronavirus într-un spital din Italia. „Nu am intenționat să-mi abandonez fetița”

1 lună in urmă 31


Maria, 33 de ani, a fost arestată pe 14 decembrie și a fost decăzută din drepturile părintești, după ce și-a abandonat bebelușul într-un spital din Palermo. Eliberată din închisoare după două săptămâni, femeia încearcă acum să convingă instanța să-i dea copilul înapoi, scrie site-ul RoMondoNews24, care citează La Repubblica.


„Nu am intenționat să-mi abandonez fetița, o încredințasem cumnatei mele, deoarece trebuia să plec în România, sora mea era pe moarte. Vreau ca Sara să-mi fie încredințată, fetița aceea este fiica mea”, le-a spus anchetatorilor mama micuței, vindecată de coronavirus.


Totul s-a întâmplat în decurs de câteva zile, în octombrie 2020. Fetița a fost lăsată în unitatea medicală de două femei, care le-au spus medicilor că sunt mătușile acesteia.


Mama fetiței a precizat în fața instanței: „Sara nu este un copil refuzat. Am avut o urgență, nu știam că o altă rudă o va abandona”.


Potrivit anchetatorilor, mama se afla în provincia Caserta, în timp ce fiica nou-născută lupta împotriva coronavirusului în spitalul din Palermo. Femeia susține însă că era în România.


Micuța Sara a rămas în spital până pe 19 octombrie, asistată de o a doua rudă, care, potrivit procurorului, este o necunoscută. Respectiva „mătușă” venise să o externeze pe fetiță, dar a fost testată pozitiv la COVID-19 și a fost internată alături de nou-născută. Ulterior, femeia a dispărut și chiar a declarat că ar fi scăpat de copil dacă i-ar fi fost încredințat.


Pe 24 octombrie, scrie La Repubblica, Maria, mama bebelușului abandonat în spital, a sunat și a spus că nu poate avea grijă de fetiță pentru că se află în România împreună cu ceilalți patru copii.


Astfel, micuța Sara a rămas cu medicii, care, după ce au alertat poliția, au avut grijă de ea până ce aceasta s-a vindecat.


La sfârșitul lunii noiembrie, bebelușul a fost externat și dat în grijă asistenților unei case de plasament.


Maria: „Mi-am lăsat fiica cu cumnata mea. Am făcut act la notar”


Pe 10 decembrie, Maria a ajuns în Italia, mai întâi în Catania și apoi în Palermo, pentru a-și căuta un avocat.Există un document oficial care confirmă faptul că mi-am lăsat fiica cu cumnata mea, soția fratelui meu. Am întocmit un document la un notar și în curând îl voi înmâna avocatului meu. Pentru mine, fiica mea era în siguranță”, este versiunea mamei.


„Fiica mea fusese deja încredințată poliției, pentru că femeia care a fost cu ea în spital a fugit. Dar nu era cumnata mea, era o altă rudă”, a explicat Maria disperată.


Arestată în Catania, unde raportase pierderea unui card


Pe 14 decembrie, mama Sarei a fost arestată într-o secție de poliție din Catania, unde s-a prezentat pentru a raporta pierderea cardului bancar. Procurorul emisese deja un mandat de arestare pe numele ei, iar Maria a ajuns în închisoarea din Messina.


„Mă gândeam la fiica mea și plângeam. Sper că justiția italiană îmi va recunoaște nevinovăția”, continuă românca.


Între timp, povestea Sarei a intrat în inimile multor persoane de pe Facebook, iar pe grupul „Mammucche” mamele siciliene au cumpărat haine, jucării și toate cele necesare pentru Sara.


„Nu pot decât să le mulțumesc acestor mame și să mă adresez lor spunând că Sara are o mamă și speră să o poată îmbrățișa din nou în curând”, plânge Maria.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă