O româncă și-a abandonat fetița de 4 luni bolnavă de COVID, în Italia, după un an s-a întors și o vrea înapoi

4 săptămâni in urmă 23

Sara, o fetiță cu mamă româncă, e în mijlocul unui proces dureros în Italia, după ce în urmă cu un an a fost abandonată bolnavă de COVID de cea care i-a dat viață, iar acum femeia s-a întors și o vrea înapoi, scrie portalul de știri Ragusa News.

Sara are acum un an și 4 luni și, după luni în șir de singurătate, și-a găsit un cămin și o mamă și un tată cărora tribunalul pentru minori le-au încredințat-o pe fetița pentru care s-au înregistrat numeroase cereri de adopție, în Sicilia.

În plină pandemie, anul trecut, a fost abandonată când avea doar 4 luni și era bolnavă de Covid la spitalul de copii din Palermo. În octombrie 2020, mama Sarei, care e de etnie romă, îi dăduse copilul unei cunoștințe de-ale ei, pentru a se întoarce în România, unde sora ei murise.

A stat două luni în țară și femeia la care fusese lăsată fetița a declarat că nu mai vrea să știe nimic despre fetiță: „Dacă nu o vrea ea, darămite eu! Dacă mi-o lași, o arunc pe fereastră.”, scrie sursa citată că ar fi spus femeia.

Sara, născută dintr-o relație extraconjugală și niciodată recunoscută de tatăl ei, a crescut până acum răsfățată de medici și asistente, apoi de angajații unei asociații pentru minori, iar de scurtă vreme de noua ei familie. Povestea ei a mișcat mii de alte mame din Sicilia, care, mobilizate pe grupul de Facebook „Mammucche”, i-au trimis atât de multe rochii și jucării de toate feluri încât au fost distribuite apoi și altor copii care aveau nevoie.

Însă mama biologică, arestată la întoarcerea din România, se opune acum deciziei de adopție: „Nu am vrut să o abandonez, o vreau înapoi cu mine, este fiica mea.” spune Maria Ciurar, apărata de avocatul Matteo La Barbera.

Acum se așteaptă decizia Curții de Apel, care va stabili definitiv dacă Sara se va întoarce la mama ei naturală, sau va rîmâne în grija părinților adoptivi.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă