O româncă de 19 de ani, condamnată la 16 de ani închisoare pentru uciderea unui septuplu campion al Irlandei la dans sportiv! A fost folosită o substanţă folosită de violatori „Respiraţia Diavolului”

2 săptămâni in urmă 81

Diana Cristea (19 ani), o româncă din Marea Britanie, a fost judecată şi condamnată la 16 ani de închisoare. Ajutată de iubitul ei, care aprimit dublul pedepsei, românca ar fi ucis un mare campion irlandez de dans.

Românca şi partenerul ei, Joel Orsei, au fost găsiţi vinovaţi de un tribunal britanic de uciderea lui Adrian Murphy, septuplu campion al Irlandei la dans sportiv.

Murphy a fost găsit decedat, în 2019, în urma unei doze fatale de „Respiraţia Diavolului”, strecurată în băutura sa, iar românca nu este străină de acest episod.

O româncă de 19 de ani, condamnată la 16 de ani închisoare pentru uciderea unui septuplu campion al Irlandei la dans sportiv! A fost folosită o substanţă folosită de violatori „Respiraţia Diavolului”

În martie 2021, Diana Cristea a fost condamnată pentru că şi-a ajutat iubitul să-l omoare pe Adrian Murphy. În realitate, cei doi nu intenţionau să-l ucidă pe irlandez, ci doar să-l jefuiască.

Pentru asta, ei au folosit un drog pe bază de scopolamină, substanţă folosită adeseori de violatori, numită şi „Respiraţia Diavolului”, pentru a-l lăsa inconştient pe Murphy şi a-l jefui, numai că acesta a murit.

Cei doi i-ar fi folosit apoi numele lui Murphy, pentru a încerca să cumpere diamante în valoare de peste 80.000 dolari, de la un bijutier din New York, potrivit Croydon Crown Court.

De asemenea, cei doi sunt acuzați de otrăvirea unui al doilea bărbat, la 30 mai 2019, înainte de a-i fura aproximativ 2.000 de lire sterline.

Ce este medicamentul scopolamină?

Procurorul a declarat că medicamentul scopolamină, despre care se spune că este „popular între tâlhari și violatori” pentru a pune victimele în incapacitate, a fost folosită în ambele cazuri, scrie The Sun.

Amândoi au fost găsiţi vinovaţi de crimă în urma unui proces la Croydon Crown Court. Diana Cristea a fost condamnată la 16 ani de închisoare, în timp ce Osei a primit 32 de ani de închisoare. Avocaţii româncei au făcut apel, susţinând că sentinţa este „excesivă”.

Însă verdictul instanţei londoneze a fost menţinut. Într-o decizie pronunţată luni, 15 noiembrie, de Curtea de Apel din Anglia şi Ţara Galilor, formată din trei judecători, cererea avocaţilor apărării a fost respinsă.

Judecătorii au explicat şi motivul pentru care românca va face „doar” 16 ani de închisoare, în timp ce partenerul ei va sta după gratii de două ori mai mult, notează portalul irlandez Extra.ie preluat de Adevărul.

Foto: captură articol Extra.ie

The post O româncă de 19 de ani, condamnată la 16 de ani închisoare pentru uciderea unui septuplu campion al Irlandei la dans sportiv! A fost folosită o substanţă folosită de violatori „Respiraţia Diavolului” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă