O rețea criminală de trafic de migranți prin Balcani spre vestul Europei a fost destructurată. Peste 400 de migranți au fost aduși de rețea, câștig de două milioane de euro

3 săptămâni in urmă 33

O rețea criminală care se ocupă de migrația ilegală de-a lungul rutei balcanice a fost destructurată de Europol, scrie publicația sârbă ESPRESSO, citată de Rador. Poliția națională spaniolă, împreună cu organismele de aplicare a legii din Bosnia și Herțegovina, Croația, Italia, România și Slovenia, cu sprijinul Europol și Eurojust, a demontat o rețea criminală care se ocupa de migrația ilegală de-a lungul rutei balcanice.

Anchetatorii estimează că suspecții au introdus ilegal în state din Occident cel puțin 400 de migranți, câștigând circa două milioane de euro din venituri ilegale, a anunțat Europol.

Operațiunea împotriva acestui grup infracțional a avut loc în cadrul unei Task Force înființate de Europol.

Pe parcursul a două zile – 22 aprilie la Madrid și 7 mai 2021 la București, 15 persoane au fost arestate – 12 în Spania și una în România, una în Slovenia și una în Croația. 77 de migranți au fost găsiți într-un tir supraaglomerat.

Ancheta asupra acestei rețele infracționale a început în august 2020, când Slovenia a raportat arestarea unui suspect, care a fost interceptat în timp ce transporta 53 de migranți ilegali într-o dubă.

Printre cei 17 membri identificați ai rețelei criminale au fost în mare parte pakistanezi, dar și columbieni, spanioli și români. Până acum, 15 dintre ei au fost arestați pe parcursul celor două zile de acțiune din aprilie și mai și încă două, ulterior, în Croația și Slovenia.

Suspectul arestat în România este liderul unei rețele pe care Europol o consideră o țintă de mare importanță.

Traducerea Rador: Ruxandra Lambru / Sursa foto: Poliția de Frontieră

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă