O posibilă nouă mutație a coronavirusului, descoperită de cercetători în Brazilia

1 lună in urmă 1

Oamenii de știință au detectat în mai multe regiuni din Brazilia o posibilă nouă tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2, a anunţat vineri Laboratorul Naţional de Calcul Ştiinţific (LNCC), aflat în subordinea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei, informează agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

Un studiu realizat în 39 de municipalităţi din cinci state braziliene „a condus la identificarea unei posibile noi variante a SARS-CoV-2 provenind din varianta B.1.1.33 aflată în circulaţie anterior în Brazilia”, a declarat laboratorul într-un comunicat emis vineri.

Laboratorul a avertizat că aceasta este cea mai nouă mutație și ar putea „complica planificarea noilor strategii de control a COVID-19.

Descoperirea vine într-un moment în care Brazilia se află în cel mai sever moment al pandemiei. Țara este cea mai afectată de COVID din America Latină și a rămas în urmă cu vaccinarea.

Explozia cazurilor a fost atribuită răspândirii unei variante extrem de contagioasea virusului, P.1, despre care se crede că își are originea în orașul Manaus, din Amazon.

Țară cu 212 de milioane de locuitori, Brazilia a raportat, de la începutul pandemiei, 11.363.380 de cazuri de COVID-19 și 275.105 decese.

Miercuri a înregistrat 79.876 de cazuri noi confirmate, al treilea cel mai grav total de la începutul pandemiei.

Majoritatea statelor braziliene au înăsprit restricţiile săptămâna trecută, în ciuda negării preşedintelui Jair Bolsonaro, care a minimizat în mod constant pandemia şi s-a opus oricărei închideri a magazinelor, numele păstrării locurilor de muncă.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă