O porţiune din Marele Zid Chinezesc s-a prăbuşit după cutremurul de 6,9 grade din China

1 săptămână in urmă 7


Porţiunea distrusă datează din timpul Dinastiei Ming (1368-1644) şi se află în provincia Gansu, la 114 kilometri de locul în care s-a situat epicentrul seismului, potrivit cotidianului local Global Times, citat de Agerpres.


O porţiune de doi metri din Marele Zid Chinezesc s-a prăbuşit în urma cutremurului de 6,9 grade pe scara Richter care s-a produs sâmbătă, 8 ianuarie, în nord-vestul ţării. Zona a fost asigurată provizoriu şi au început deja lucrările de reconstrucţie şi restaurare.


Exceptând prăbuşirea zidului, dărâmarea unor grajduri şi avarii la peste 200 de locuinţe, seismul nu a provocat daune materiale importante şi nici pierderi de vieţi omeneşti.


Marele Zid Chinezesc, inclus pe lista patrimoniului mondial de către UNESCO în 1987, este format din numeroase structuri neconectate iniţial între ele şi construite de micile regate chinezeşti pentru a se apăra de invaziile din nordul ţării.


Cutremurul care a provocat prăbuşirea unei porţiuni din cel mai emblematic monument al Chinei s-a produs sâmbătă, 8 ianuarie, într-o zonă cu populaţie dispersată din provincia Qinghai. Cu 6 milioane de locuitori, Qinghai este una dintre cele mai puţin populate zone ale ţării.


În total, nouă persoane au fost rănite, dintre care opt au fost externate după 24 de ore, iar 65 de persoane au fost relocate temporar.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă