O piesă muzicală stârnește un scandal fără precedent la Eurovision: acuzații de satanism și amenințări cu incendierea

1 lună in urmă 1

„El Diablo”, melodia cu care participă Cipru la Eurovision 2021„El Diablo”, melodia cu care participă Cipru la Eurovision 2021

Un sindicat al profesorilor de educaţie religioasă din licee a dat publicităţii vineri un comunicat prin care solicită scoaterea din concursul Eurovision a piesei care reprezintă Cipru pentru că este „satanistă”.

SÂMBĂTĂ, 27 FEBRUARIE 2021, 23:01

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Sindicatul profesorilor de educaţie religioasă din licee şi-a exprimat "groaza" cu privire la subiectul versurilor melodiei selectate pentru competiţia europeană programată pentru luna mai, susţinând că interpreta acesteia "l-a lăudat pe Satana, şi-a dedicat lui viaţa şi l-a iubit".

Piesa aleasă pentru a reprezenta Cipru la Eurovision a stârnit controverse pe insula mediteraneană vineri, după un apel anonim care ameninţa cu "incendierea clădirii" televiziunii publice CyBC şi critici dure din partea profesorilor de educaţie religioasă, informează AFP, potrivit Agerpres.

Melodia, intitulată "El Diablo" ("Diavolul", în spaniolă) şi interpretată de cântăreaţa greacă Elena Tsagrinou, a fost difuzată miercuri pentru prima dată de CyBC în această ţară mediteraneană, unde majoritatea locuitorilor sunt creştini ortodocşi.

CyBC a răspuns atacurilor profesorilor de religie, explicând că piesa a fost înţeleasă greşit şi că este inspirată din "lupta eternă dintre bine şi rău".

CyBC a sesizat poliţia cu privire la un apel anonim care ameninţa cu incendierea clădirii televiziunii în semn de protest, a informat vineri agenţia de presă cipriotă. Poliţia investighează incidentul.

Cipru a terminat pe locul al doilea concursul Eurovision din 2018, cea mai bună poziţie obţinută până în prezent.

În acest an se desfășoară în luna mai a 65-a ediție a Concursului Muzical Eurovision, după ce concursul din 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19. Ediția din 2021 are loc la Rotterdam, Olanda, între 18 și 22 mai.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă