O persoană și-a pierdut viața după ce o telecabină s-a prăbușit în Cehia. Mai mulți turiști au fost evacuați VIDEO

3 săptămâni in urmă 35

Duminica, 31 Octombrie 2021, ora 16:16

12 citiri

O persoană și-a pierdut viața după ce o telecabină s-a prăbușit în Cehia. Mai mulți turiști au fost evacuați VIDEO

O persoană a murit după ce o telecabină s-a desprins de pe cablu duminică, 31 octombrie, într-o zonă muntoasă din nordul Republicii Cehe.

Mai multe persoane au fost salvate dintr-o altă cabină, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului de salvare.

Telecabina către Muntele Jested folosește două cabine, fiecare operată de un membru al personalului.

"O cabină a căzut în timp ce cobora. Era o persoană înăuntru, care, din păcate, a murit din cauza rănilor", a declarat purtătorul de cuvânt Michael Georgiev pentru Televiziunea Cehă.

„Din fericire, cealaltă cabină a rămas la locul ei normal, aproximativ 15 persoane au fost evacuate, au suferit un șoc psihic”, a spus acesta.

Televiziunea Cehă a anunțat că telecabina urma să se închidă o zi mai târziu, luni, pe 1 noiembrie pentru întreținere programată, potrivit Reuters.

Cable car in #Liberec, #CzechRepublic to Jested Tower crashed. Several people reportedly injured. No official statement yet. https://t.co/GbiG8xJzwD

— Filip Horký (@FilipHorky) October 31, 2021

Un alt accident de telecabina a avut loc în mai, în Italia, când au murit 14 persoane. A existat un singur supraviețuitor, un copil de 6 ani.

Atât bunicii copilului, cât și fratele lui mai mic și doi dintre străbunici au murit când a căzut telecabina.

Și în România a fost un incident, în luna septembrie, când salvamontiștii au intervenit de urgență pentru a salva aproximativ 20 de persoane aflate în telecabina din Bușteni, care s-a defectat pe traseu.

Cabina a rămas suspendată în dreptul celui de-al treilea stâlp, la o distanță de aproximativ 200 de metri, deasupra prăpastiei. Oamenii au fost coborâți în rapel, pe cabluri, cu ajutorul unei echipe a Salvamont Bușteni.

Citeste si:

 un mort și trei copii răniți, după coliziunea a trei mașini

Accidentul a avut loc sâmbătă, 30 octombrie, la ieşirea din municipiul Huși, județul Vaslui, în cartierul Dobrina. În urma coliziunii celor 3 mașini, o persoană a decedat și alte șase...

Copil de 3 ani prins sub poarta unei capele mortuare, în timp ce se juca nesupravegheat într-un cimitir

Un copil de trei ani și șapte luni a fost prins sub poarta capelei mortuare din satul Mireasa, comuna Târgușor, din județul Constanța. Accidentul s-a produs în data de 17 septembrie 2021,...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă