O pereche de bascheți purtați de Michael Jordan, vândută la licitaţie pentru suma record de aproape 1,5 milioane de dolari

1 lună in urmă 40

O pereche de bascheți purtaţi de legendarul jucător american de baschet Michael Jordan, 58 de ani, a fost vândută pentru suma de 1,47 milioane de dolari la o licitaţie, informează BBC. Încălţările roşu cu alb au fost cumpărate de Nick Fiorella, un cunoscut colecționar.

Adidașii marca Nike Air Ship au fost purtaţi de Jordan în primul său sezon din NBA, în 1984 și este cea mai mare sumă plătită la o licitaţie pentru o pereche de pantofi sport purtată la un meci. În aceeași perioadă, Jordan și Nike au semnat o colaborare în care celebrul jucător și-a creat marca de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Înainte de licitație, se estimase că bascheții valorează între 1 și 1,5 milioane de dolari. Cu toate acestea, nu sunt cei mai scumpi bascheți vânduti vreodată.

În aprilie, încălţările purtate de rapperul american Kanye West în timpul ceremoniei de decernare a Premiilor Grammy din 2008 au fost vândute pentru suma de 1,8 milioane de dolari, cea mai mare sumă plătită la o licitaţie pentru o pereche de pantofi sport, conform Sotheby’s.

Michael Jordan, care s-a retras în 2003, a devenit primul jucător miliardar din istoria NBA.

Foto: www.sothebys.com  

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă