O pensionară din Italia și-a exclus rudele din testament și a lăsat moștenire 5 milioane de euro unor nevoiași

2 săptămâni in urmă 17

O fostă dentistă din Genova a lăsat moştenire după moartea ei aproape 5 milioane de euro unor organizaţii caritabile după ce rudele, care au încercat anul trecut să o interneze într-un centru pentru îngrijiri, au fost șterse din testament, relatează agenția italiană Ansa citată de Mediafax și HotNews.

Angela Torelli, dentista pensionară, a murit la vârsta de 91 de ani, dar a lăsat în urma ei aproape 5 milioane de euro, sumă pe care a împărțit-o în scopuri caritabile: aproximativ 2,5 milioane au ajuns Lega del Filo d’Oro, 1,5 milioane pentru genovezii nevoiași, prin Surorile Congregației „Surorile Săracilor” și o casă pentru Asociația Italiană de Cercetare a Cancerului.

Rudele femeii însă nu au primit nimic.

„Mărturisesc că nu pot ierta hărțuirea suferită de mine și de soțul meu din partea rudelor cumnatului meu. Sper că Bunul Dumnezeu nu va voi să mă pedepsească pentru asta”, a scris dr. Torelli în testament.

De asemenea, fosta dentistă și-a inclus în testamentul ei asistenta, iar soțului ei i-a rămas o casă din Prato Nevoso. În plus, câte 20.000 de euro vor ajunge la femeia de serviciu și la administratorul care se ocupa de gestionarea proprietăților familiei.

Nu este pentru prima dată când o pensionară din Italia își lasă averea moștenire în alte scopuri decât familiei.

În februarie, tot la Genova, o profesoară ieşită la pensie a încredințat 25 de milioane de euro pentru 16 instituţii, printre care spitale şi organizaţii de caritate, dar şi persoane fizice.

Înainte să se stingă din viață, Edmonda Marisa Cavanna a mai inclus în testamentul ei și pe femeia care a asistat-o ​​în ultimele luni de viaţă, căreia i-a lăsat 3,7 milioane de euro moștenire.

Foto: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă