O parte dintre pacienții COVID din Spitalul Mobil de la Leţcani, mutaţi din nou din cauza frigului

3 săptămâni in urmă 30

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat, miercuri, că instalaţia de căldură de la Spitalul Mobil Leţcani „este inadecvată” și că „vrem să prevenim situaţia în care în saloane să fie frig”, a informat news.ro. În acest context, o parte dintre pacienții infectați cu COVID-19 au fost mutaţi la alte spitale din Iași.

„Vom avea sub zero grade pe timpul nopţii şi căutăm soluţii. Instalaţia de căldură de la Spitalul Mobil Leţcani este inadecvată. Vrem să prevenim situaţia în care în saloane să fie frig. Firma angajată de Euronest a transmis că a găsit soluţii, dar noi ne pregătim şi cu soluţii alternative. Soluţia este să creăm paturi de terapie intensivă în alte spitale, în saloane care nu sunt de terapie intensivă, dar care au guri de oxigen”, a afirmat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

Miercuri seara au început să fie mutaţi o parte dintre pacienţii de la Spitalul Mobil de la Leţcani către spitalele din Iaşi, dar vor rămâne la Lețcani 12 pacienți, în două saloane, unde problemele cu încălzirea au fost remediate. Dintre cei pentru care s-a decis transferul, 9 au fost duși deja la Spitalul de Boli Infecțioase, potrivit Digi24, iar 3 vor ajunge la Spitalul de Neurochirugie.

În Spitalul Mobil de la Leţcani erau internaţi zeci de bolnavi de Covid, cu forme grave, o parte fiind la terapie intensivă.

Spitalul mobil, o investiție de 13 milioane de euro

Spitalul mobil de la Lețcani a costat 13 milioane de euro și a fost inaugurat la începutul lunii septembrie 2020, cu o întârziere de aproape jumătate de an.

Primele probleme cu încălzirea au apărut în decembrie 2020. Atunci, pacienții au ajuns să stea în frig în saloane, din cauza unor fluctuații de tensiune, care resetau echipamentele ce asigurau încălzirea.

Spitalul a fost închis la începutul acestui an, una dintre cauze fiind tocmai frigul din saloane.

Pe 13 octombrie, instituția a început să primească din nou pacienți, după ce redeschiderea a fost amânată din cauza unor probleme cu instalația de oxigen.

O anchetă a Corpului de Control al ministrului sănătății, din februarie 2021, a scos la iveală 31 de nereguli la recepționarea spitalului mobil.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă