O parte dintre olimpicii australieni, obligaţi să stea în carantină timp de 28 de zile

2 luni in urmă 17


Sportivii care se întorc de la Tokyo prin Sydney, în statul South Australia, trebuie să efectueze o carantină suplimentară de două săptămâni, care se adaugă celor 14 zile la care se supun cei care vin din străinătate, a informat BBC.


Comitetul Olimpic Australian (AOC) a declarat că „în timp ce alte ţări sărbătoresc întoarcerea sportivilor lor, noi îi supunem pe ai noştri la cel mai crud şi nepăsător tratament. Sunt pedepsiţi pentru că şi-au reprezentat cu mândrie ţara, fiind medaliaţi la Jocurile Olimpice”, notează BBC, preluat de Mediafax.


16 membri

ai echipei olimpice australiene au fost deja plasaţi în carantină la Sydney, capitala statului New South Wales, după ce au revenit de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.


Guvernul Australiei de Sud a comunicat că motivul pentru care au fost impuse măsurile restrictive suplimentare este „riscul ridicat al infecţiei cu tulpina Delta, a COVID-19”.


Carantina de 28 de zile ar putea reprezenta un risc semnificativ pentru bunăstarea fizică şi psihică a sportivilor afectaţi, consideră mediculu şef al Institutului Sportiv Australian, David Hughes.


Statul Australia de Sud, cu capitala la Adelaide, are o populaţie de peste 1,7 milioane de locuitori şi acoperă unele dintre cele mai aride zone ale Australiei.


Australia a înregistrat mai puţin de 37.000 de cazuri de COVID-19 în timpul pandemiei şi un număr de decese sub 1.000, mai puţine decât multe alte ţări dezvoltate.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă