O păpușă croșetată, care îl înfățișează pe senatorul american Bernie Sanders, s-a vândut cu peste 20.000 de dolari

1 lună in urmă 53

Imaginea senatorului Bernie Sanders, cu ale sale mănuși devenite celebre, purtate în timpul ceremoniei de învestire a președintelui SUA Joe Biden, continuă să inspire. O artistă din Texas a croșetat o păpușă Bernie Sanders, care a fost vândută pe eBay cu 20.300 de dolari, în mai puțin de o săptămână, scrie The Guardian.

Potrivit sursei citate, suma obținută va fi donată pentru a fi folosită în scopuri caritabile de organizația politicianului, Meals on Wheels America.

The image from President Biden's inauguration of Sen. Bernie Sanders sitting with his legs crossed wearing brown and white gloves made a splash on the internet. Now, a crocheted doll made as a tribute to the meme is being auctioned for charity. https://t.co/pNBUKvJKz6

— CNN (@CNN) January 26, 2021

După o zi de la ceremonia de învestire a președintelui SUA Joe Biden, imaginea senatorului din Vermont a devenit virală, arătându-l așezat pe un scaun pliant, la distanță socială de ceilalți oaspeți, ghemuit de frig și purtând mănuși tricotate.

Tobey King, o femeie de 46 de ani din Texas, a transformat meme-ul lui Bernie Sanders, care s-a viralizat rapid, într-o păpușă croșetată, de la 22 de centimetri, la care a lucrat șapte ore non-stop.

Femeia a postat inițial fotografii cu păpușa pe contul ei de Instagram și au strâns mii de aprecieri și comentarii. Până sâmbătă, ea a postat păpușa pe eBay și a scos-o la licitație pentru 20.300 de dolari, despre care a spus că va fi donată Meals on Wheels America.

Senatorul Bernie Sanders însuși a folosit meme-ul pentru a strânge bani pentru Meals on Wheels – campania sa a vândut haine cu imaginea și a donat veniturile către organizația de caritate. Miercuri, senatorul a declarat că a strâns 1,8 milioane de dolari pentru organizație.

King crede că și-a găsit scopul. „Aceasta este noua mea cale”, a spus artista care a croșetat păpușa bernie Sanders. „Acesta este un mod nou de a ajuta oamenii, într-un fel pe care nu l-am mai putut face până acum.”

King, care locuiește în Corpus Christi, Texas, a spus că peste 30.000 de oameni i-au cumpărat modelul croșetat al păpușii Sanders din magazinul ei Etsy.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă