O nouă zi liberă pentru români în 2022. Poate fi obţinută în doar câteva minute

1 săptămână in urmă 15

Aproape toţi angajaţii români pot obţine o nouă zi liberă în 2022. Aceasta poate fi obţinută în doar câteva minute, spun autorităţile.

Anul acesta, românii ar putea avea o nouă zi liberă. Motivul, de această dată, este pregătirea de recensământul populaţiei.

Spre deosebire de anii trecuţi, recensământul 2022 va fi organizat pe internet, aşa cum fac şi alte ţări. Astfel, toţi salariaţii care vor să se auto-recenzeze online se vor bucura de încă o zi liberă plătită. Tot ce trebuie să faceţi este să prezentaţi dovada participării la recensământul online, prin codul de confirmare primit, iar angajatorul este obligat să vă acorde o zi liberă, în termen de cel mult un an.

Întreaga procedură durează doar câteva minute şi se desfăşoară între lunile februarie şi iulie.

Cum poate fi realizat recensământul

Trebuie să intraţi pe site-ul recensământului, căutaţi platforma pentru recensământ, completaţi un formular individual, după care veţi primi un cod de confirmare. Acest cod vă asigură ziua liberă plătită suplimentar de angajator.

Autorităţile vor aşadar să încurajeze participarea la astfel de evenimente online.

Totuşi, pentru cei care nu au posibilitate sau nu se descurcă să completeze chestionarul de pe internet, există două variante: fie merg la primărie, unde un angajat îi va îndruma, fie vor primi acasă un recenzor care va colecta datele necesare. 

Paşii pentru a efectua recensământul

  • Intraţi pe site-ul www.recensamantromania.ro
  • Mergeţi pe platforma pentru recensământ 
  • Completaţi un formular individual 
  • Primiţi un cod de confirmare 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă