O nouă zi fără niciun pat ATI pentru pacienţii COVID din România

1 lună in urmă 18

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni că, în acest moment, nu sunt paturi ATI libere pentru pacienţii cu COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi infectate cu SARS-CoV-2.

Luni, 25 octombrie, nu mai sunt paturi ATI libere pentru pacienţii cu COVID-19 din România

Luni, 25 octombrie, nu mai sunt paturi ATI libere pentru pacienţii cu COVID-19 din România

Shutterstock (scop ilustrativ)

"În data de 25 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.707 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 373 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. 1.855 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. La nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2", a transmis Grupul de Comunicare Strategică. Nici duminică, 24 octombrie 2021, nu erau paturi libere în secţiile de Terapie Intensivă din ţară.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 159 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

"Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare", a arătat sursa citată de news.ro.

Bilanţ COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni, 25 octombrie 2021, că, într-un interval de 24 de ore, au fost înregistrate 9.187 cazuri de infectări cu coronavirus şi 299 de decese. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.962. Dintre acestea, 1.855 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 515 sunt minori, 474 fiind internați în secții și 41 la ATI. Bilanţul complet poate fi consultat AICI.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă