O nouă zi de negocieri între PNL, PSD și UDMR. Marcel Ciolacu: „E normal ca PSD să solicite să desemneze primul premier”

1 săptămână in urmă 19

Ședința la care vor participa liberalii cu social-democrații și UDMR va începe, miercuri, la ora 16:00, a anunțat Marcel Ciolacu. Șeful PSD a mai spus într-o conferință de presă că PSD va da primul premier în cadrul conducerii rotativei, argumentând că partidul său a câștigat alegerile generale.

Pentru a doua zi la rând PNL, PSD și UDMR se întâlnesc pentru a discuta ultimele chestiuni legate de programul de guvernare, dar și de persoana care va ocupa funcția de premier. Ședința va începe la ora 16.00, însă Marcel Ciolacu a precizat că încă nu s-a decis dacă el și Florin Cîțu vor participa, la întâlnire fiind prezenți secretarii și prim-vicepreşedinţii celor două partide.

„Ar trebui să ne grăbim să finalizăm aceste discuții, în ceea ce privește premierul. Mi-aș dori un program de guvernare clar cu prioritățile și urgențele românilor și să ne pregătim de valul cinci și după un program pe termen mediu până în 2024. Azi se va finaliza acest program de guvernare pe toate capitolele. Mai mult ca sigur PSD va decide azi în Consiliul politic unde va decide premierul desemnat așa cum am spus că o să facem.  Trebuie să ținem cont de voința românilor, trebuie să vă reamintesc că PSD a câștigat alegerile generale”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, într-o scurtă conferință de presă în fața sediului PSD.

Întrebat cine ar trebui să dețină primul funcția de premier, Ciolacu a răspuns:

„Din moment ce PSD a câștigat alegerile e normal să solicităm ca prima rotație să fie la PSD. Vom găsi o calea să nu iasă nimeni păcălit”, a transmis șeful social-democraților.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă