O nouă versiune a vaccinului AstraZeneca ar putea fi gata până la finalul anului

4 săptămâni in urmă 9

O versiune modificată a vaccinului anti-Covid produs de AstraZeneca, pentru combaterea tulpinii sud-africane a coronavirusului, ar putea fi gata până la sfârșitul anului 2021, a declarat un oficial din Austria al companiei, potrivit Hotnews, care citează Reuters.

Sarah Walters, managerul de țară AstraZeneca pentru Austria, a afirmat într-un interviu publicat de ziarul Kurier că studiile făcute până acum, care spun că serul este mai puțin eficient împotriva variantei sud-africane, sunt ”prea mici pentru a trage concluzii definitive”.

”Între timp, AstraZeneca și Universitatea Oxford au început să facă modificări la vaccin pentru tulpina sud-africană și ne așteptăm să fie gata până la sfârșitul anului”, a afirmat aceasta.

Pentru întârzierile privind livrările în UE, Walters a invocat ”procesul complex” de producere a unui vaccin și cererea extrem de mare.


”A trebuit să lucrăm fără a avea pregătite stocuri de rezervă. Drept urmare, nu am putut compensa evenimentele neașteptate. Suntem încrezători că ne vom respecta angajamentul de a livra 300 de milioane de doze în Uniunea Europeană”, a mai spus reprezentanta AstraZeneca.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă