O nouă ȘANSĂ pentru bolnavii COVID în stare gravă: Aproximativ 1.500 de doze de Tocilizumab, repartizate de Ministerul Sănătății DSP-urilor din țară

2 săptămâni in urmă 23

Flacon de Tocilizumab Flacon de Tocilizumab

Noi doze de Tocilizumab, medicament folosit în tratamentul pacienților cu forme grave de COVID-19, au fost repartizate DSP-urilor din țară pentru a fi, mai apoi, distribuite spitalelor din România. 

LUNI, 22 NOIEMBRIE 2021, 12:18

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

Ministerul Sănătății a repartizat, în perioada 20-21 noiembrie 2021, un număr de 1470 flacoane de Tocilizumab de 400 mg.

Medicamentele au fost ridicate de către direcțiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM SA, în vederea distribuției către spitale, în condițiile procedurilor existente.

Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei („furtună de citokine”), informează Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

De asemenea, un număr de 362 000 de măști FFP2 au ajuns la direcțiile de sănătate publică teritoriale având ca destinație personalul medical din spitalele COVID – 19 și cabinetele medicilor de familie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă