O nouă plângere penală pe numele lui Florin Talpan! Direcția Generală Anticorupție a fost sesizată: de ce e acuzat juristul CSA Steaua + Reacția colonelului | EXCLUSIV

3 luni in urmă 1

Asociația Steaua 1947 continuă războiul cu Florin Talpan, după ce ce în urmă cu două săptămâni a depus plângere penală pe numele juristului CSA Steaua la Parchetul Militar. De această dată asociația mai sus menționată a formulat o nouă plângere penală adresata Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Sursele ProSport susțin că Asociația Steaua 1947 a înaintat la DGA o plângere penală pe numele lui Florin Talpan pentru uzurparea funcției și abuz în serviciu.

Contactat de ProSport, Cătălin Biriș, vicepreședintele Asociației Steaua 1947, cu sediul în Anglia, a confirmat informația: „Pot menționa că am mai înaintat astăzi o plângere penală pe numele domnului Talpan la DGA pentru uzurparea funcției și abuz în serviciu. Mai multe nu vă pot spune în acest moment”.

Tot ProSport a scris și pe 9 noiembrie, când Asociația Steaua 1947 a formulat prima plângere penală pe numele lui Talpan adresată Parchetului Militar!

Florin Talpan: „Voi lua măsuri legale”

ProSport l-a contactat pe Florin Talpan, care s-a apărat și susține că poate da în judecată Asociația Steaua 1947 pentru denunț calomnios.

„«Actele de dispoziție profesionale descrise în articolul de presă, respectiv notificările cu privire la respectarea unor sentințe judecătorești definitive ce au ca subiect respectarea proprietății intelectuale a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București sunt pe fond, un fapt divers în activitatea unui consilier juridic» așa preciza în răspunsul său domnul Florescu Lucian, Secretar General al Uniunii Colegiilor Consilierilor Juridici din România. Reiterez pentru ultima oară că în speța de față adusă în discuție de către presă nu sunt îndeplinite condițiile săvârșirii unei infracțiuni.

Fiecare persoană are dreptul să sesizeze oricare instituție abilitată cu consecința firească și normală a repercusiunilor ce derivă din fapte! Există încă în Codul Penal infracțiunea de hărțuire și denunț calomnios! Aceste plângeri penale formulate de diverși acoliți sunt un mijloc de hărțuire al subsemnatului! Pot să vă confirm faptul că nu voi mai acceptă astfel de demersuri în mod evident abuzive și voi lua măsuri legale în consecință împotriva acestora!”, a declarat Florin Talpan pentru ProSport.

De unde a pornit scandalul!

Fanii celor de la FCSB s-au enervat după ce Florin Talpan a cerut FRF și LPF excluderea echipei lor din Liga 1. Roș-albaștrii spun că Talpan nu avea dreptul să solicite celor două foruri să elimine FCSB din Liga 1 pentru că nu e el comandantul CSA, cel care ar trebui în mod legal să reprezinte CSA.

Cine este Asociația Steaua 1947

Asociația Steaua 1947 este constituită în mod legal pe teritoriul Marii Britanii și are membri suporteri din mai multe țări, inclusiv România, ai echipei FCSB. Președintele Asociației este Mihai Dincă, fiul fostului portar de la handbal al echipei Steaua, cu 15 titluri naționale cu roș-albaștrii și de două ori campion mondial cu naționala. Vicepreședinte este Cătălin Biriș, iar reprezentantul legal din România este Sergiu Gabriel Ciontos.

The post O nouă plângere penală pe numele lui Florin Talpan! Direcția Generală Anticorupție a fost sesizată: de ce e acuzat juristul CSA Steaua + Reacția colonelului | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă