O nouă măsură a Beijingului în lupta cu pandemia. Toate coletele sosite din străinătate, ținute în carantină 48 de ore

1 săptămână in urmă 21


Autoritățile de la Beijing au decis că pachetele care ajung din străinătate în capitala Chinei vor fi păstrate în carantină timp de două zile, pentru limitarea răspândirii coronavirusului, relatează agenția EFE, citată de Agerpres. Măsura a fost luată deși specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au precizat că este puțin probabil ca SARS-CoV-2 să se transmită prin intermediul suprafețelor.


Aproximativ 120.000 de colete ajung zilnic din afara Chinei, pe cale aeriană, la un centru de procesare din Beijing. Potrivit noilor reguli, pachetele sunt dezinfectate și sunt păstrate acolo timp de 48 de ore, după care sunt trimise către adresele destinatarilor, relatează cotidianul chinez Global Times.


De la începutul pandemiei, China a apelat la strategia „zero COVID”, încercând să elimine virusul de pe teritoriul său. După aproape doi ani de pandemie, statul asiatic continuă această abordare, deși alte țări care au adoptat aceeași strategie, au abandonat-o între timp, alegând varianta de a conviețui cu virusul pe măsură ce încearcă să intensifice ritmul vaccinărilor.


Ca parte a acestei strategii, autoritățile chineze apelează la testarea masivă, urmăresc cu atenție deplasările și limitează intrările în țară, iar cazurile de infectare care apar sunt izolate rapid.


Organizația Mondială a Sănătății a explicat că există șanse reduse de transmitere a coronavirusului prin intermediul coletelor, de orice fel ar fi acestea.


În ciuda acestor asigurări, China a asociat anumite cazuri de infectare cu sosirea unor pachete, mai ales unele cu produse congelate, din afara țării.


De la începutul pandemiei, China a înregistrat peste 98.000 de cazuri de infectare și 4.636 de decese, potrivit datelor de pe portalul worldometers.info.


Foto: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă