O nouă echipă medicală din Danemarca a venit în România - Medicii infecționiști vor lucra la „Matei Balș” din Capitală

3 săptămâni in urmă 16

 INQUAM/Octav Ganea O nouă echipă medicală din Danemarca a venit în România pentru a lucra în spitale COVID Foto: INQUAM/Octav Ganea

O nouă echipă medicală din Danemarca a venit în România pentru a ajuta în lupta împotriva COVID-19. Aceștia îi înlocuiesc pe colegii lor sosiți în urmă cu 9 zile.

VINERI, 05 NOIEMBRIE 2021, 12:34

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Cadrele medicale au fost întâmpinate de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat şi au venit să îi schimbe pe cei 3 medici și 6 asistenți care au ajuns în ţara noastră săptămâna trecută. 

„Avem colegii care au sosit, medici și asistenți din Danemarca, care vor înlocui colegii care sunt încă și care lucrează la Spitalul Matei Balș. Încă o dată ne exprimăm mulțumirile noastre pentru guvernul danez, pentru colegii care au venit în mod voluntar ca să acționeze în România”, a declarat, vineri, la Ciolpani, șeful DSU, Raed Arafat.

România beneficiază de acest ajutor prin Mecanismul de protecție Civilă al Uniunii Europene, după discutiile purtate de autorităţi cu ambasadorul danez la București.

În afara medicilor din Danemarca au venit și medici din Polonia, din care o parte lucrează tot la spitalul Matei Balș, dar și la alte trei unități medicale de primiri urgențe, precum și personal medical din Republica Moldova, care lucrează în spitale din județul Iași.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă