O nouă echipă medicală din Danemarca a ajuns în România și va lucra la Institutul „Matei Balș” din București

1 lună in urmă 50

Echipa de medici danezi a sosit joi noapte în România pentru a ajuta cadrele medicale din țara noastră în lupta cu pandemia de coronavirus, relatează Știrile Pro Tv. Medicii infecționiști vor lucra la Institutul „Matei Balș” din Capitală și vor înlocui echipa de specialiști care a venit în România în urmă cu mai bine de o săptămână.

„Avem colegii care au sosit, medici și asistenți din Danemarca, care vor înlocui colegii care sunt încă și care lucrează la Spitalul Matei Balș. Încă o dată ne exprimăm mulțumirile pentru guvernul danez, pentru colegii care au venit în mod voluntar ca să acționeze în România”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Bineînțeles că nu ne-ar plăcea să ne aflăm aici, dar cu situația data din România, normal că suntem bucuroși că putem să fim aici și putem să ajutăm.

Reprezentant al Protecției Civile din Danemarca:

La finalul unii octombrie, a venit în țara noastră prima echipă daneză, formată din 3 medici și 6 asistenți.

Anterior, autoritățile daneze au trimis în România 15 ventilatoare mobile şi 8 concentratoare de oxigen pentru tratarea pacienţilor COVID-19.

Totodată, Polonia a sprijinit România cu cadre mediacale, care îngrijesc pacienții cu COVID de la Institutul „Matei Balș” și de la alte trei unități medicale de primiri urgențe. Iar din Republica Moldova au venit medici și asistenți care lucrează la spitalul modular de la Lețcani.

România beneficiază de acest sprijin prin Mecanismul de protecție Civilă al Uniunii Europene.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă