O nouă autrostradă care trece printre casele oamenilor. Autostrada dintre Timișoara și Belgrad, proiectată după hărți vechi de 15 ani

4 săptămâni in urmă 3

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă (USR-PLUS) a anunțat că Autostrada A9 Timişoara – Moraviţa – Belgrad va fi construită prin estul municipiului. Prima reacție la acest plan a venit din partea vice-președintelui Consiliului Județean Timiș, Alexandru Preoteasa (PNL), care a reclamat că autostrada va trece printre casele oamenilor, traseul ales folosind hărţi neactualizate de 15 ani.

Potrivit lui Cătălin Drulă, traseul drumului de mare viteză spre vama Moraviţa şi Belgrad va trece prin estul Timișoarei, adică printre casele de la Moşniţa Nouă şi printr-o zonă unde se vor aduce apă şi canalizare cu fonduri europene.

Vice-preşedintele CJ Timiş a declarat, însă, că acest traseu nu a fost acceptat și de Consiliul Județean. „Traseul autostrăzii Timișoara – Belgrad contravine punctului de vedere exprimat de către Consiliul Județean Timiș și ignoră consultarea unităţilor administrative teritoriale afectate de viitoarele lucrări. Principalul motiv pentru care acest traseu nu este dorit în teritoriu vizează parcurgerea unor zone cu locuințe construite și locuite cu infrastructură nouă de rețele tehnico-edilitare, varianta propusă aflându-se la doar 100 metri de intravilanul vechi al localității Moșnița Nouă”, a spus acesta.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă