O nouă amânare pentru oprirea căldurii către timișoreni. Acord cu furnizorul pentru încă 4 zile

1 lună in urmă 16

La Timișoara, autoritățile încearcă în continuare să asigure furnizarea căldurii către gopsodării și instituții prin semnarea de contracte pe perioade scurte de timp. Ultimul contract a fost semnat pentru încă 4 zile, în caz contrar furnizarea căldurii trebuia oprită pe 6 noiembrie.

„Semnăm cu același furnizor, perioada este în funcție de banii pe care îi putem aloca, momentan semnăm pe 4 zile. În continuare, semnăm acte adiționale, avem un contract de bază, în baza căruia se semnează actele adiționale. Funcționăm pe cărbune, avem grafic de livrare cu 2 societati, continuăm negocierile și cu alte societăți.”, a declarat pentru publicația locală Opinia Timișoarei, joi, Cristian Mitu, directorul Colterm.

Conducerea Companiei de furnizare a căldurii în Timișoara spune că va fi adus cărbune din Valea Jiului, însă problema rămâne în continuare furnizarea gazului, care „nu există pe piață”.

„Alocam si noi, si primaria banii necesari pentru a plati acest combustibil. Acum s-a inceput livrarea de carbune si din Valea Jiului si speram sa fie mai bine. Problema e mai mare cu gazul, pentru ca nu exista gaz pe piata. Ne afecteaza nu numai pe noi„, a mai declarat directorul Colterm, pentru opiniatimișoarei.ro.

Astfel, odată cu noul act adițional semnat de Primărie, furnizarea căldurii către gospodării, spitale și scoli este asigurată până pe 10 noiembrie.

Pentru a asigura banii pentru plata gazului, consilierii locali vor vota joi după amiază, o rectificare bugetară. De asemenea, tot joi, aleșii vor avea de votat hotărârea care vizează dublarea prețului la gigacalorie, potrivit sursei citate

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă