O navă sub pavilion panamez a eșuat și s-a rupt în două în apropiere de Japonia

2 luni in urmă 37

Incidentul a avut loc în nord-estul arhipelagului nipon. Echipajul cargobotului Crimson Polaris a fost salvat înainte ca cele două părți ale navei să se scufunde, notează Reuters și AFP, citată de Hotnews.ro.

”Crimson Polaris a eșuat în fața portului Hachinohe”, a declarat, joi, sub protecția anonimatului, un purtător de cuvânt al gărzii de coastă japoneze.

Niciunul dintre cei 21 de membri ai echipajului – cetățeni chinezi și filipinezi – nu a fost rănit, iar scurgerea de petrol provocată de ruptura navei a fost controlată și nu există semne că ar fi ajuns până la țărm, au mai precizat reprezentanții gărzii de coastă, adăugând că petrolul care se scurge din navă se întinde pe o distanță de aproximativ 24 de kilometri.

În imaginile care au apărut în mediul online se vede cum partea din spate a cargobotului se scufundă în mare, în timp ce jumătatea cealaltă a navei este înclinată în apă.

La fața locului au intervenit trei nave de patrulare şi trei avioane, iar potrivit reprezentantului gărzii de coastă „navele de patrulare vor lucra toată noaptea” pentru a evita posibilele coliziuni cu alte ambarcațiuni.

Foto: Profimedia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă