O navă cu 12 sirieni la bord, abandonată în Portul Constanța. Marinarii sunt neplătiți de un an, iar proviziile de hrană sunt pe sfârșite

2 luni in urmă 1


Potrivit Sindicatul Liber al Navigatorilor, nava Ali Bey, sub pavilion Panama, este abandonată cu 12 navigatori sirieni la bord în Portul Constanţa, informează portalul local Constanța 100%.


Nava nu are combustibil, mâncarea este pe sfârşite, iar salariile sunt restante de peste un an. Un marinar are de primit salarii din ultimii doi ani.


Federaţia Internaţională a Transportatorilor (ITF) România şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa au găsit o soluţie temporară pentru alimentarea cu energie de la cheu, a mai transmis SLN. 


Autoritatea de Pavilion şi clubul de asigurare nu au intervenit încă, deşi au fost notificate de inspectorul ITF România încă din 2 decembrie.  


”Situația inacceptabilă”


”Eu personal am informat şi administraţia din Panama şi clubul de asigurare despre situaţia de aici şi le-am cerut să îşi îndeplinească obligaţiile din Convenţia MLC 2006, în conformitate cu Certificatele semnate pentru această navă. Este o situaţie inacceptabilă”, a transmis inspectorul ITF România şi liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu.


Potrivit imaginilor postate pe pagina oficială a Sindicatului de pe o rețea de socializare, membrii echipajului a pus lemne pe foc la bord pentru a se încălzi.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă