O navă cu 12 navigatori sirieni la bord a fost abandonată în Portul Constanţa/Nava nu are combustibil, mâncarea este pe sfârşite, iar salariile nu au mai fost plătite de un an

2 luni in urmă 25

Sindicatul Liber al Navigatorilor a transmis marți că o navă cu 12 navigatori sirieni la bord a fost abandonată în Portul Constanţa, marinarii sunt neplătiţi de peste un an, proviziile sunt pe sfârşite, iar combustibilul este terminat.

Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor, citat de News.ro nava Ali Bey, sub pavilion Panama, este abandonată cu 12 navigatori sirieni la bord în Portul Constanţa.

Nava nu are combustibil, mâncarea este pe sfârşite, iar salariile sunt restante de peste un an, iar un marinar are de primit salarii din ultimii doi ani.

Federaţia Internaţională a Transportatorilor (ITF) România şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa au găsit o soluţie temporară pentru alimentarea cu energie de la cheu, a mai transmis sursa citată.
Autoritatea de Pavilion şi clubul de asigurare nu au intervenit încă, deşi au fost notificate de inspectorul ITF România încă din data de 2 decembrie.

“Eu personal am informat şi administraţia din Panama şi clubul de asigurare despre situaţia de aici şi le-am cerut să îşi îndeplinească obligaţiile din Convenţia MLC 2006, în conformitate cu Certificatele semnate pentru această navă. Este o situaţie inacceptabilă”, a transmis inspectorul ITF România şi liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, citat de News.ro.

sursa foto: Sindicatul Liber al Navigatorilor/Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă