„O minune că a supraviețuit”. Julia, o fetiță de 8 ani care s-a rătăcit de familie în Munții Cerchov, găsită de un pădurar ceh, după 45 de ore de căutări

1 săptămână in urmă 14

1.400 de polițiști, jandarmi și salvamontiști, cu 115 câini de câini de urmă și drone de căutare, și trei elicoptere căutat-o zi și noapte pe Julia, o copilă de 8 ani, care s-a pierdut de familia ei în timpul unei excursii la munte, în zona de frontieră dintre Germania și Cehia. Când toată lumea își pierduse orice speranță, pădurarul ceh Martin Semecky a găsit copila în viață, marți, 12 octombrie, la 4 kilometri de locul disprariției, a informat Bild. „Au fost temperaturi sub limita de înghet, copilul era în șoc hipotermic, însă, printr-un miracol, a supraviețuit”, a declarat pădurarul erou.

De duminică, mii de oameni din Germania și Cehia au fost mobilizați într-o amplă operațiune de căutare a copilei dispărute.

Într-o poieniță, Julia, o fetiță de 8 ani cu șuvițe blonde, fratele ei de șase ani și vărul lor, 9 ani, s-au îndepărtat de familie ca să se joace. Neatenți, părinți, domiciliați în Berlin, i-au scăpat din vedere și nu i-au mai găsit.

Familia a alertat poliția germană. Ajutați de pădurari, agenții i-au recuperat rapid pe frățior și pe verișorul lui. Nici urmă de fetiță.

După eforturi susținute, care au implicat peste 1.400 de polițiști, jandarmi, salvamontiști și pădurari, la 45 de ore după ce fetița a fost dată dispărută, ea a fost găsită de pădurarul Martin Semecky.

În colaborare cu echipa de gestionare a operațiunilor, el și patru colegi au căutat într-o zonă de pădure care nu fusese încă cercetată.

Čerchov este cel mai înalt munte din Pădurea Palatină Superioară și vârful nordic al Pădurii Boeme. Se află la 2 km de granița germano-cehă, în mijlocul unui triunghi format din orașele Waldmünchen, Furth im Wald și Domažlice.

„Temperaturile au fost în zona pragului de îngheț. E un miracol că trăiește”

„Stătea într-un refugiu, era puțin vizibilă din cauza în vegetației. Când am văzut-o, nu ne-am putut crede ochilor. Temperaturile au fost în zona pragului de îngheț. Este un miracol că a supraviețuit”, a declarat Semecky.

„O minune că a supraviețuit”. Julia, o fetiță de 8 ani care s-a rătăcit de familie în Munții Cerchov, găsită de un pădurar ceh, după 45 de ore de căutăriRefugiul-foișor, locul unde a fost găsită Julia. Foto: Profimedia

I-am văzut șuvițele blonde, i-am recunoscut jacheta și pantofii. Am strigat-o pe nume. Când a dat din cap, am știut că am găsit copilul.

MArtin Semecky, pădurar:

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că Julia era în șoc hipoterminc, dar viața ei nu era în pericol.

Poliția a transmis că Julia a mers aproape 4 kilometri prin pădure. Din cauza frigului, a fost o cursă de salvare contracronometru. Fetița nu purta cu greu haine calde, iar temperaturile au scăzut până la punctul de îngheț.

„O minune că a supraviețuit”. Julia, o fetiță de 8 ani care s-a rătăcit de familie în Munții Cerchov, găsită de un pădurar ceh, după 45 de ore de căutăriJulia a scăpat teafără, după ce a mers singură prin pădure.

În plus, zona în care s-a rătăcit Julia se află la mulți kilometri distanță de primul cătun locuit.

Polițist: „Am plâns eu, darmite copilașul”

„Am plâns și eu, darmite copilul, a recunoscut purtătorul de cuvânt al poliției, Florian Beck, El nu a mărturisit că nu a experimenta niciodată o astfel de ușurare în cariera sa.

Ministrul de Interne bavarez, Joachim Herrmann, a conchis: „Slavă Domnului, Julia a fost descoperită la timp. Cu condițiile meteorologice actuale, cu siguranță nu ar rezistat mult timp. Ne-am înveselit cu toții. Julia e un copil puternic, să sperăm că se va recupera rapid”.

Foto: Capturi Bild

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă