O ”minge de foc” pe cerul Scoţiei şi al Irlandei de Nord: ”A fost incredibil”

1 săptămână in urmă 22

Reţeaua Meteor a anunţat că a început să primească notificări cu privire la apariția pe cer a unei mingii de foc.observată în timpul nopţii. Meteor investighează pentru a stabili dacă obiectul a fost un meteorit sau resturi spaţiale.

 Majoritatea rapoartelor provin din Scoţia şi din Irlanda de Nord.

”Îmi plimbam câinele. Era aproape ora 22:00, când am văzut o lumină puternică pe cer. La început m-am gândit că poate fi un foc de artificii pentru că sunt multe partide de fotbal în Scoţia, dar mi-am dat seama rapid că nu era vorba despre asta şi am scos telefonul să văd dacă pot să surprind momentul”, a povestit Danny Nell, în vârstă de 21 de ani pentru agenţia de presă PA.

have i just seen a meteor fly over Johnstone?? pic.twitter.com/lPK14hTzxl

— dn (@dannynellx) September 14, 2022

Steve Owens, astronom şi comunicator ştiinţific la Glasgow Science Centre, a afirmat că a văzut "mingea de foc" în timp ce trecea deasupra Scoţiei miercuri seara.

”A fost incredibil. Stăteam în camera de zi exact la ora 22:00 noaptea trecută şi am văzut pe fereastră, spre sud, această minge de foc luminoasă, acest meteorit care străbătea cerul şi mi-am dat seama că a fost ceva special. Nu era perfect vizibil. Am putut vedea că se fragmentează, s-au desprins bucăţi mici din el”, a afirmat acesta, potrivit digi24.ro.

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă