O mașină a intrat în mulțime la o paradă de Crăciun în Wisconsin, SUA. Sunt cel puțin 20 de victime, între care și copii

1 săptămână in urmă 29

Un SUV roșu a fost filmat în timp ce trece cu viteză prin mulțime, la o paradă de Crăciun în Waukesha, Wisconsin. Cel puțin o persoană a fost ucisă și alte peste 20 au fost rănite, inclusiv un grup de tineri dansatori.

Galerie (2)

O mașină a intrat în mulțime la o paradă de Crăciun în Wisconsin, SUA. Sunt cel puțin 20 de victime, între care și copii

Profimedia

Șeful poliției din Waukesha, Dan Thompson, a declarat că o persoană suspectă a fost reținută, iar vehiculul a fost recuperat după incidentul din oraș, la aproximativ 32 kilometri vest de Milwaukee.

"Vehiculul a lovit mai mult de 20 de persoane. Unele dintre aceste persoane erau copii și există câteva decese în urma acestui incident", a declarat Thompson reporterilor, potrivit Reuters.

Întrebat despre decese, Thompson a spus: "Nu am un număr exact în acest moment".

Autoritățile au declarat că au transportat 11 adulți și 12 copii la șase spitale din zonă, iar mai mulți au fost transportați la spitale de către familie și prieteni. Nu se știe dacă incidentul are legătură cu terorismul, a precizat Dan Thompson.

O înregistrare video postată pe internet a arătat un vehicul utilitar sport de culoare roșie care a trecut prin paradă, părând să calce peste mai mult de o duzină de persoane, înainte ca mulțimea să fugă pe trotuare.

BREAKING: Police investigating after car barrels through Waukesha Holiday Parade. Working to learn more, @BruceHarrisonTV, @UbahDAli heading to scene. pic.twitter.com/Pps2o1pPjG

— Tony Atkins (@TonyAtkinsTV) November 21, 2021

Un ofițer a tras focuri de armă asupra vehiculului

Într-o altă înregistrare video, poliția pare să deschidă focul asupra vehiculului în timp ce acesta se izbește de barierele de pe stradă.

SUV speeding towards parade in Waukesha posted by a spectator on Facebook. pic.twitter.com/iDMe0HxQpv

— Ron Filipkowski (@RonFilipkowski) November 21, 2021

Dan Thompson a declarat că un ofițer a tras focuri de armă asupra vehiculului și că niciun trecător nu a fost rănit. Rapoartele anterioare potrivit cărora s-ar fi tras focuri de armă din vehicul sunt incorecte, a adăugat el. O femeie a declarat pentru postul de televiziune Fox6 din Milwaukee că SUV-ul a lovit o echipă de dans formată din fete cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani.

Filiala locală a CBS a prezentat ulterior pe Twitter o fotografie cu ceea ce părea a fi SUV-ul roșu implicat, cu capota zdrobită și aripa din față atârnând, parcat pe o alee.

Vehiculul a fost recuperat la aproximativ 32 kilometri vest de Milwaukee

Profimedia

Martorii spun că SUV-ul avea o viteză de aproximativ 64 km/h

Un alt martor a estimat că SUV-ul avea o viteză de aproximativ 64 km/h (40 de mile pe oră) când a lovit mulțimea care defila pe stradă, a precizat postul de televiziune.

Fotografii și videoclipuri din Waukesha care circulă pe Twitter arătau mașini de poliție și ambulanțe care se înghesuiau pe o stradă împodobită cu luminițe de Crăciun în urma incidentului, care a avut loc în jurul orei locale 16:39 (2239 GMT). Oameni înveliți împotriva frigului se înghesuiau pe trotuare în timp ce se lăsa întunericul.

We are on scene now. One man says “most of his family are in the hospital” as he and his wife walked away. There are emergency crews everywhere @fox6now pic.twitter.com/VGltjs2R9Z

— Sam Kraemer (@SamKraemerTV) November 21, 2021

Spitalul Children's Wisconsin a precizat pe Twitter că a primit 15 pacienți până la ora 20.00, nefiind raportate victime până la acea oră.

În 2015, patru persoane au fost ucise și 46 au fost rănite în Stillwater, Oklahoma, când o femeie a intrat cu mașina într-o mulțime care urmărea parada de întoarcere pentru o echipă de fotbal.

De asemenea, un camion a fost condus în mod deliberat într-o piață de Crăciun din Berlin, Germania, în 2016, ucigând 12 persoane, într-un atac legat de Statul Islamic.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă