O mamă și copilul ei de un an, aruncați cu tot cu banchetă din mașină, după impactul cu un TIR, în Dâmbovița / VIDEO

1 lună in urmă 90

Un accident rutier teribil a avut loc duminică de dimineață pe o șosea din Dâmbovița, unde o autoutilitară s-a izbit de un TIR. Șoferul ei a încercat să evite un autoturism care nu a acordat prioritate, scrie Observator. Imaginile de pe camerele de supraveghere din intersecție arată violența impactului.

Intersecția în care a avut loc accidentul e numită de localnici „a groazei”, aici având loc săptămânal coliziuni între vehicule. Este vorba despre bifucrația care unește DN 72 cu DJ 702B, la mică distanță de satul Nisipurile.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din intersecție se vede cum un autoturism de culoare închisă oprește la semnul stop venind pe DJ 702B, apoi își continuă drumul, fără ca șoferul să acorde prioritate autoutilitarei care venea cu viteză din stânga lui.

Mașina care circula regulamentar a încercat să evite impactul și, după ce a șters ușor bara din faţă a autoturismului s-a izbit de un TIR care venea din sens opus.

O mamă și copilul ei de un an, aruncați cu tot cu banchetă din mașină, după impactul cu un TIR, în Dâmbovița / VIDEOMașina din care au zburat mama și copilul, după impact. Foto: ISU Dâmbovița

În momentul impactului se vede cum mama și copilul sunt proiectați în afara mașinii cu tot cu bancheta pe care stăteau.

Atât mama, cât și copilul de un an și jumătate de aflau pe bancheta din spate, fără să fie protejați nici de scaunul special pentru copii și nici de centurile de siguranță.

Șoferul de TIR implicat în accident

„Cele trei persoane aflate în autoturism au ajuns la spital. Din fericire, cei doi care au văzut moartea cu ochii, sunt, la prima vedere, în afara pericolului. Copilul a scăpat doar cu o fractură la picior și o lovitură la cap, iar mama cu răni ușoare.”, a declarat Alexandru Vlăsceanu, de la ISU Dâmbovița.

VEZI AICI VIDEO CU MOMENTUL CÂND MAMA ȘI COPILUL ZBOARĂ DIN MAȘINĂ

Polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru a stabili cine se face vinovat de producerea accidentului. Cel mai probabil vor fi trași la răspundere și părinții copilului care erau obligați să îl transporte numai în scaunul special.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă