O mamă pe moarte va petrece ultimul Crăciun cu fiul său mai devreme ca să-i rămână amintire, în Anglia

2 săptămâni in urmă 14

De Monica Palade.
Publicat: 11.11.2021, 12:47.
Actualizat: 11.11.2021, 12:47

Un ultim Crăciun şi o ultimă amintire frumoasă. Asta vrea o mamă pentru fiul său, înainte de a se stinge la doar 33 de ani.

Galerie (3)

O mamă pe moarte va petrece ultimul Crăciun cu fiul său mai devreme ca să-i rămână amintire, în Anglia

Pentru că nu se ştie cât mai are de trăit, Lisa, mama lui Beck Aspinall, vrea să sărbătorească mai devreme pentru a fi împreună. Becky Aspinall a fost diagnosticată cu Boala Huntington, care este o afecţiune progresivă neurodegenerativă, în urmă cu 13 ani, când era însărcinată cu fiul său, Alfie.

Condiția oprește anumite părți ale creierului să funcționeze corect în timp, iar starea de sănătate a lui Becky s-a deteriorat de-a lungul anilor, iar acum primește îngrijiri paliative.

Pentru că nu ştie cât mai are Becky de trăit, mama ei, Lisa, a vrut să aducă Crăciunul înainte pentru a sărbători un ultim sezon de sărbători împreună, relatează Liverpool Echo.

Prea bolnavă pentru a călători

Lisa a rezervat o excursie la Center Parcs pentru Winter Wonderland, dar fiica ei s-a îmbolnăvit prea mult și acum Lisa vrea să-i aducă Wonderlandul - cu ajutorul comunității locale. Familia caută lumini și decorațiuni vechi de Crăciun săptămâna aceasta, așa că până sâmbătă își pot transforma grădina din față pentru Becky și Alfie.

Kirsty Smith, cea mai bună prietenă a lui Becky, a declarat: „De când a fost diagnosticată, starea sa s-a deteriorat de-a lungul anilor. Ea a fost într-o casă de îngrijire timp de opt ani și din cauza Covid a trebuit să o vedem pe fereastră, ceea ce a fost greu, dar i-a fost acordată o permisiune, așa că a venit acasă în Ajunul Crăciunului.

Eram aşa de fericiţi când am adus-o acasp, ştiam că e în ultima fază a bolii, iar în ultimul an a fost din ce în ce mai rău. Nu poate să meargă sau să vorbească și recent și-a pierdut capacitatea de a înghiți. Nu şi-a dorit un tub de hrănire, ceea ce înseamnă că acum este la sfârșitul vieții. Mama ei, Lisa, a rezervat Winter Wonderland, dar este prea bolnavă.

Chiar dacă va rezista până atunci, probabil va fi inconștientă până în acel moment. Evident că nu poți amâna. Așa că mama ei a decis să aducă Crăciunul în grădina ei din față. Ne-am dori să se termine până sâmbăta aceasta pentru că nu știm cât timp va rămâne conștientă. Echipa de îngrijire paliativă vrea să-i mărească medicația, astfel că este destul de urgent”.

Un ultim Crăciun cu fiul său

Familia lui Becky nu cere donații în bani, ci a creat o listă de dorințe Amazon. Kirsty speră să aibă donații în următoarele 24 de ore pentru a permite începerea pregătirilor din cauza deteriorării sănătății lui Becky. „Vrem să o ducem pe Becky cu Alfie acolo, astfel încât să se poată bucura de Crăciun împreună. Crăciunul trecut ea a venit acasă, dar nu a putut participa la pregătiri, așa că le-a fost greu, de aceea anul acesta au vrut să plece, dar, din păcate, Becky se simte prea rău. Aceasta sunt dorințele mamei ei, astfel încât să poată petrece un Crăciun împreună în familie, deoarece Alfie nu a avut niciodată un Crăciun cu mama lui”, a mai povestit prietena lui Becky.

„O cunosc pe Becky de la școală și acum sunt asistentă, este trist să văd că trăim vieți complet diferite și că ea nu a avut același tip de viață. Suntem cu adevărat recunoscători tuturor care ne-au ajutat de-a lungul anilor. Am avut diverse evenimente caritabile și Becky a făcut multe lucruri datorită oamenilor din comunitate care ne ajută. Acesta este o ultimă cerere pentru ajutor”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă