O mamă din Marea Britanie a condus până în Italia pentru a-și vaccina fiica anti-COVID

2 săptămâni in urmă 11


Britanica a condus sute de kilometri alături de fiica sa de 9 ani până la un centru de vaccinare din Italia pentru a o putea imuniza împotriva COVID. Spre deosebire de alte țări europene, vaccinul este disponibil în Marea Britanie numai pentru copiii sub 12 ani care sunt considerați vulnerabili din punct de vedere clinic, informează BBC.


Alice Columbo, care locuiește în Maidstone, Kent s-a îndreptat către Milano pentru ca fiica ei, care are cetățenie italiană, să poată fi vaccinată.


Guvernul Marii Britanii a anunțat că recomandări suplimentare cu privire la vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani vor fi emise în timp util, după luarea în considerare a unor date suplimentare, dar că majoritatea copiilor din această grupă de vârstă prezintă un risc foarte scăzut de a se îmbolnăvi grav din cauza COVID.


Însă Alice a decis să facă tot ce poate ca să-și protejeze „cel mai prețios lucru din lume”.


”Prefer să risc un vaccin despre care știm destul de multe decât să risc cu un virus despre care știm foarte puține. De ce nu i-aș oferi protecție celui mai prețios lucru din lume pentru mine, fiica mea, decât să risc ca ea să-mi spună în 5, 10, 15 ani: «mamă, am probleme cu inima, am probleme cu creierul, am probleme cu plămânii, de ce nu ai făcut tot ce ai putut la momentul respectiv pentru a mă proteja?»”, spus femeia.


Femeia a mai spus că ea și fiica ei au călătorit 13 ore cu mașina, pentru a evita aglomerația din aeroporturi.


Alice a adăugat că și-ar dori ca Marea Britanie să aprobe vaccinarea și pentru copiii sub 12 ani.


„Îmi pare incredibil de rău pentru toți părinții care împărtășesc părerea mea și ar dori să-și vaccineze copiii”, a mai spus femeia.


Foto: Epa


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă