O lună de CARANTINĂ. Estonia, în alertă din cauza tulpinii britanice a coronavirusului

1 lună in urmă 2

Tulpina britanică se răspândește rapid în EstoniaTulpina britanică se răspândește rapid în Estonia

Estonia intră în carantină, de joi. Măsura, care va fi în vigoare o lună, este necesară pentru combaterea răspândirii rapide a tulpinii britanice a coronavirusului, care este mult mai contagioasă decât cea inițială, a precizat şefa Guvernului, Kaja Kallas.

MARŢI, 09 MARTIE 2021, 10:23

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

”Situaţia legată de Covid-19 este extrem de critică în Estonia. De aceea necesită să fie soluţionată rapid. Am decis instituirea unei carantine la nivelul ţării în măsura în care aceasta este posibil. Totul se face cu scopul reducerii contactelor şi ruperii lanţului de infectare”, a anunțat Kallas, într-o declaraţie televizată.

Şcolile vor trece aproape complet în online, iar restaurantele, cafenelele şi comercianţii cu amănuntul se vor închide, cu excepţia magazinelor esenţiale. Activităţile sportive desfăşurate în spaţii închise vor fi, de asemenea, interzise. 

Potrivit șefei Guvernului, noile restricţii sunt legate de propagarea rapidă a variantei britanice a coronavirusului. Această tulpină a fost detectată recent în 98% din toate probele analizate. Un studiu recent, publicat săptămâna trecută de media estone, a arătat că această variantă reprezintă circa 13% din contaminări la nivelul întregii ţări, potrivit Agerpres. 

Cu o populație de aproximativ 1,9 milioane de locuitori, Estonia are una dintre cele mai ridicate rate de infectare din Europa.

Din 23 februarie, țara baltică a raportat, zilnic, peste 1.000 de noi cazuri Covid-19. Bilanțul total depășește 76.185 de infectări și 670 de decese. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă