O legendă a lui Dinamo nu mai suportă: „E cea mai mare RUȘINE din istorie! Să plece toți, au distrus echipa!”

1 săptămână in urmă 16

Articol de - Publicat sambata, 24 aprilie 2021, 16:50 / Actualizat sambata, 24 aprilie 2021 17:23

Dumitru „Țețe” Moraru, 64 de ani, este afectat de ce se întâmplă la Dinamo, club alături de care a câștigat 3 titluri de campion.

„E un dezastru acolo, e cea mai mare rușine din istoria clubului. În ultima perioadă s-au perindat oameni care au distrus Dinamo, n-au fost profesioniști nici antrenorii, nici cei din conducere, fiecare și-a văzut de treaba lui. 

Dacă retrogradează, ar fi o mare rușine, un dezastru! I-au mai salvat suporterii, care au făcut lucruri minunate, dar s-au și implicat foarte mult la echipă, ceea ce nu știu dacă a ajutat.

Mă doare inima de ce se întâmplă! Cred că nu am mai fost la stadion de vreo 4 ani. Echipa joacă extraordinar de slab, poate la baraj să scape de retrogradare, mai sunt câteva etape, însă au meciuri foarte grele în continuare”, a declarat fostul portar pentru GSP.ro.

Dumitru Moraru: „Să plece toți de la Dinamo!”

Moraru îl critică dur și pe Mario Nicolae, directorul sportiv al clubului, despre care spune că nu a performat niciodată în cariera sa de conducător.

„Nu pot să-mi dau seama cine conduce acolo. Cum să-l aduci pe Uhrin în locul lui Mulțescu și să-i dai un contract pe un an și jumătate cu 6.000 de euro salariu lunar? De unde vin banii ăștia? Oricum, mai bine că a plecat nea Gigi de-acolo, îi făcea rău.

Toți trebuie să-și dea demisia, în frunte cu Mario Nicolae, care a făcut prăpăd la toate echipele la care a fost!”, a mai spus antrenorul cu portarii care a activat la mai multe reprezentative ale României, inclusiv la naționala mare.

„Dinamo a pierdut 15 tineri valoroși”

Cum îl caracterizează Moraru pe noul portar al echipei, Gudmund Kongshavn? „A «impresionat» doar cu CFR, când au dat ăia numai pe el. Nu apăra de vreo 6 luni în Norvegia, știu foarte bine, pentru că urmăresc campionatul de acolo, unde am evoluat și eu doi ani. Nu a impresionat pe nicăieri. Iar lui Mitrovic îi dai 2.000 de lei salariu, normal că și-a depus memoriu băiatul.

S-a făcut cea mai mare greșeală cu promovarea tinerilor care au câștigat Youth League în 2019, nu s-a interesat nimeni de ei. Dinamo a pierdut cel puțin 15 juniori valoroși din acel lot!”, a mai spus „Țețe” Moraru.

Pe mine nu m-a întrebat nimeni niciodată despre un portar, de exemplu. Noi, foștii mari jucători, nu suntem băgați în seamă, acesta e adevărul dureros
Dumitru Moraru

Îi văd mereu pe la TV pe marii dinamoviști, Kiriță, Niculae, Marica, vorbesc, au bani, afaceri, bravo lor, dar să nu uite că ei au distrus echipa de Old Boys, n-au fost în stare să ducă nici tradiția asta mai departe
Dumitru Moraru

Moraru a apărat poarta lui Dinamo în cea mai mare performanță europeană a clubului, sezonul 1983-1984 din CCE

Moraru a apărat poarta lui Dinamo în cea mai mare performanță europeană a clubului, sezonul 1983-1984 din CCE

Dinamo, pe loc direct retrogradabil. 10 cifre despre situația „câinilor”:

  • 13 meciuri la rând fără victorie, serie unică în istoria lui Dinamo
  • 19 înfrângeri în acest sezon, cele mai multe în istoria clubului din Ștefan cel Mare
  • 30 de goluri primite în prima repriză, câte au încasat la un loc CFR și Craiova în tot sezonul
  • 16 etape în care Dinamo a stat pe loc retrogradabil direct sau de baraj
  • cele mai multe schimbări la nivelul băncii tehnice, 5: Mulțescu, Contra, Jerry Gane, din nou Mulțescu, Dusan Uhrin Jr.
  • cele mai multe goluri primite după faze fixe din tot campionatul: 19
  • cele mai multe meciuri fără gol marcat în Liga 1: 16
  • cele mai multe cartonașe roșii din Liga 1: 9
  • 38 de puncte mai puțin decât rivala FCSB la finalul sezonului regulat, cea mai mare diferență din istorie
  • 42 de jucători utilizați pe durata celor 33 de runde scurse până acum, fiind echipa cu cei mai mulți fotbaliști folosiți

Ionuț Chirilă: „Ce să mai caute Dănciulescu la Dinamo? Care sunt performanțele lui?

Citește mai multe articole despre Dinamo:

Suporterii le-au cerut socoteală dinamoviștilor la Mediaș » Conducerea DDB, luată la rost de propriii socios: „Nu există deloc transparență în acest proiect”

Prunea nu iartă pe nimeni: „Oamenii care conduc sunt inconștienți! Nu-și dau seama că Dinamo e la un pas de retrogradare”

Playtech: ȘOC! De ce a divorțat Monica Gabor de Irinel Columbeanu, de fapt. Afaceristul a RECUNOSCUT acum


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă