O insulă ferită de COVID-19 poate deveni prima țară din lume cu toată populația vaccinată

1 lună in urmă 27


Republica Palau, o țară insulară din Oceanul Pacific, este unul dintre puținele state care nu a înregistrat niciun caz de COVID-19. Cu toate acestea, țara a început campania de vaccinare, fiind posibil să devină prima națiune cu toată populația imunizată, scrie CNN.


Palau, stat insular cu aproximativ 18.000 de locuitori, a primit sâmbătă primul lot cu vaccinul dezvoltat de compania farmaceutică americană Moderna, iar vaccinările au început a doua zi, a anunțat Ministerul Sănătății al Palauului pe Twitter.


Primul transport a inclus 2.800 de doze de vaccin, care vor fi administrate de două ori, la distanță de 28 de zile, iar printre primii care vor primi vaccinul se numără personalul medical, oficialii importanți și grupurile vulnerabile.


Arhipelagul acoperă o suprafață de doar 457 kilometri pătrați, dimensiune care propulsează Palau în poziția de a fi printre primele națiuni care au fost inoculate împotriva COVID-19, potrivit Comandantului incident al țării din Ministerul Sănătății, Ritter Udui.


Palau a planificat inițial ca vaccinările să fie finalizate până în mai, dar Udui a spus că acest termen „probabil va fi prelungit” din cauza unei încetiniri a distribuției din SUA.


Până în prezent, Palau nu a înregistrat niciun caz de coronavirus sau deces asociat virusului, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.


În ianuarie, când virusul a început să se răspândească în Asia și Pacific, Palau a fost printre țări care au implementat controale mai stricte.


Granițele sale au fost complet închise până în martie, iar în aprilie a început să testeze în masă populația. Aceste măsuri au fost esențiale pentru a ține pandemia departe de ei, a declarat e ambasadorul Palau la ONU în luna mai.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă