O insulă ferită de COVID-19, din Oceanul Pacific, ar putea deveni prima țară care încheie campania de vaccinare

2 luni in urmă 1


Palau, o țară insulară aflată în Oceanul Pacific, este unul dintre puținele locuri de pe Pământ care a scăpta complet de COVID-19. Cu toate astea, țara a început campania de vaccinare împotriva coronavirusul pentru ca oamenii să fie imunizați. Este posibil ca insula să devină prima din lume care încheie campania de vaccinare împotriva virusului, scrie CNN.


Republica Palau, un arhipelag care găzduiește aproximativ 18.000 de persoane, a primit sâmbătă primul lot cu vaccinul dezvoltat de compania farmaceutică americană Moderna, iar vaccinările au început a doua zi, a anunțat Ministerul Sănătății al Palauului pe Twitter.


Primul transport a inclus 2.800 de doze de vaccin, care vor fi administrate de două ori, la distanță de 28 de zile, iar printre primii care vor primi vaccinul se numără personalul medical, oficialii importanți și grupurile vulnerabile.


Arhipelagul acoperă o suprafață de doar 457 kilometri pătrați, dimensiune care propulsează Palau în poziția de a fi printre primele națiuni care au fost inoculate împotriva COVID-19, potrivit Comandantului incident al țării din Ministerul Sănătății, Ritter Udui.


Palau a planificat inițial ca vaccinările să fie finalizate până în mai, dar Udui a spus că acest termen „probabil va fi prelungit” din cauza unei încetiniri a distribuției din SUA.


Până în prezent, Palau nu a înregistrat niciun caz de coronavirus sau deces asociat virusului, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.


În ianuarie, când virusul a început să se răspândească în Asia și Pacific, Palau a fost printre primii care au implementat controale mai stricte la frontieră.


Granițele sale au fost complet blocate până în martie și a început să testeze cetățenii pentru virus până în aprilie. Aceste măsuri au fost esențiale pentru a ține pandemia departe de ei, declarase ambasadorul Palau la ONU în luna mai.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă