O insulă din Oceanul Atlantic anunță că e aproape de atingerea imunității de grup. „E o atmosferă de sărbătoare”

1 lună in urmă 2


Mica insulă portugheză Corvo, aflată în Arhipelagul Azore, a vaccinat aproape toți cei 400 de locuitori anti-COVID, iar în curând va ajunge la imunitatea de turnă, a anunțat singurul doctor al insulei, potrivit Reuters. Vestea a fost întâmpinată cu bucurie în această zonă.


Doctorul Antonio Salgado se așteaptă ca până la sfârștul lunii martie marea majoritate a locuitorilor insulei ar putea deveni imuni. „De acum, ne vom simți în siguranță”, a spus el.


Autoritățile din Corvo, cea mai mică insulă din arhipelagul Azore, au încheiat vineri vaccinarea a 322 de persoane cu a doua doză de vaccin COVID-19, adică aproximativ 85% din populația insulei și 95% dintre cei eligibili pentru a fi vaccinați.


„Există o atmosferă de sărbătoare în Corvo”, a mai spus doctorul.


Peisaj din insula Corvo, cea mai mică insulă din Azore, arhipelag aflat în Oceanul Atlantic

Imunitatea de turmă are loc atunci când suficient de mulți oameni dintr-o populație au imunitate la o infecție pentru a putea opri efectiv răspândirea bolii. Experții spun că ar putea începe atunci când între 50% și 70% câștigă imunitate prin vaccinare.


Insula, o suprafață de doar puțin peste 17 km pătrați, cu stânci de-a lungul coastei și cu un lac vulcanic, a raportat un singur caz de coronavirus de la începutul pandemiei.


Guvernul regional al Insulelor Azore a decis să îi includă pe toți cei cu vârsta de peste 16 ani din Corvo în prima fază a vaccinării datorită caracteristicilor insulei, precum faptul că are un număr mic de locuitori, dar și un singur centru de sănătate.


Arhipelagul Azore, format din nouă insule, a fost considerat un loc sigur în lupta cu pandemia. Autoritățile au instituit rapid carantina pe zone, chiar după apariția unui număr mic de cazuri.


Toți cei care intră pe Sao Miguel, principala insulă, trebuie să prezinte un test negativ PCR. Anul trecut, pentru a nu opri sezonul turismului, turiștii aveau și opțiunea de a fi testati pe aeroport, fără să plătească.


Corvo nu e prima insulă care vaccinează aproape toată populația anti-COVID. Situația este similară și în Ascencion, o insulă aflată în Atlanticul de Sud, care are aproape 800 de locuitori.


Foto: 123rf


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă