O inflamaţie rară a măduvei spinării, adăugată pe lista efectelor adverse ale vaccinului AstraZeneca

5 zile in urmă 15

Mielita transversală e cea mai nouă afecțiune de pe lista posibilelor reacții adverse înregistrate după vaccinarea anti-COVID cu AstraZeneca, scrie Hotnews. Pe listă se mai regăsesc sindromul Guillain-Barré (o altă boală neurologică rară), riscul de apariție a cheagurilor de sânge și alergii severe.

O comisie pentru siguranţă a autorităţii europene de reglementare a medicamentelor (EMA) a recomandat vineri adăugarea unei inflamaţii rare a măduvei spinării, numită mielită transversală, pe lista efectelor adverse ale vaccinului pentru Covid-19 al AstraZeneca.

EMA nu a furnizat nicio informaţie cu privire la câte astfel de cazuri au fost raportate după vaccinare, dar a comunicat că mielita transversală a fost adăugată ca o reacţie adversă cu frecvenţă necunoscută la informaţiile despre vaccinuri.

Comisia pentru siguranţă a EMA şi-a reiterat, de asemenea, recomandarea privind includerea unui avertisment similar pentru vaccinul într-o singură doză al Johnson & Johnson.

Mielita transversală se caracterizează printr-o inflamaţie a măduvei spinării şi poate provoca slăbiciune la nivelul braţelor sau picioarelor, simptome senzoriale sau probleme cu funcţia vezicii urinare sau a intestinelor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă