O ieșeancă, internată în spital cu reacții adverse după rapelul la vaccinul anti-COVID-19

2 luni in urmă 1

O ieșeancă de 43 de ani a ajuns în spital cu reacții adverse după administrarea celei de-a două doze de vaccin împotriva COVID-19. Este al doilea caz de internare în spital cu reacții adverse în urma rapelului.

11 Februarie 2021, 11:16 (actualizat 11 Februarie 2021, 11:17) |

Reacții adverse la rapel

EMBED VIDEO LINK CU VIDEO

Embed:

Link:

Medicii ieșeni spun că pacienta este acum în stare bună, dar va mai rămâne internată pentru investigații de specialitate. Specialiștii afirmă că reacțiile adverse ale vaccinurilor împotriva COVID-19 nu sunt diferite de cele ale altor tipuri de vaccin.

Femeie este angajată unui centru medico -social din județ. După administrarea celei de-a două doze de vaccin Pfizer, femeii i-au apărut erupții cutanate pe membrele inferioare. A mers la Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași unde a primit îngrijiri de specialitate și a rămas internată pe secția de imunologie și alergologie.

Medicii ieșeni spun că pacienta este acum în stare bună, dar va mai rămâne internată pentru investigații de specialitate. De la începutul campaniei de vaccinare, acesta este al doilea pacient din județul Iași care ajunge în spital cu reacții adverse în urmă rapelului.

Specialiștii afirmă că reacțiile adverse ale vaccinurilor împotriva covid 19 nu sunt diferite de cele ale altor tipuri de vaccin.

Cel mai des întâlnite sunt durerile de cap,articulare, frisoanele, o stare de oboseală, febră, greață, iritație la nivelul locului de administrare a vaccinului.

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva covid 19 în județul Iași au fost distribuite 51.000 de doze de vaccin.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă