O grădiniţă şi o şcoală din județul Timiș trec în scenariul online, după ce şapte cadre didactice au fost testate pozitiv la COVID

1 săptămână in urmă 24

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, convocat vineri de subprefectul Mircea Băcală, a hotărât suspendarea activităţii, cu funcţionare în scenariul online, în cazul a două unităţi de învăţământ unde au fost identificate şi confirmate cu coronavirus cadre didactice şi personal angajat, relatează Agerpres.

Potrivit subprefectului, în această situaţie sunt Grădiniţa din Pesac şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” din Timişoara, unde Direcţia de Sănătate Publică Timiş a declarat focar din cauza îmbolnăvirii a şapte cadre didactice. Totodată, la Şcoala Gimnazială Parţa şi la Grădiniţa Parţa, toate activităţile didactice se vor desfăşura în scenariul online.

Faţă de săptămâna trecută, 212 unităţi şcolare îşi vor modifica scenariile.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, a anunţat că „după 8 februarie, au fost confirmate patru cazuri de elevi cu COVID, respectiv, câte unul de clasa a VIII-a la Sânnicolau Mare, la clasa a XII-a de la Liceul Gătaia şi doi elevi din învăţământul primar din Timişoara. Ţinând cont de perioada de incubaţie, elevii au fost infectaţi înainte de data de 8 februarie. Nu există cazuri de profesori confirmaţi pozitiv. Numai cursurile clasei a VIII-a de la Sânnicolau Mare au fost suspendate”.

Săptămâna trecută, CJSU Timiş a decis ca 219 unităţi şcolare să înceapă semestru doi în diferite scenarii, din care 113 sunt în scenariul roşu, 88 dintre acestea fiind în Timişoara. În scenariu galben au început semestrul 61 de cămine şi cluburi pentru copii, grădiniţe, şcoli primare şi clase terminale de gimnaziu şi liceu, iar 35, după scenariul verde.

Citește și

244 de elevi și 329 de angajați ai unităților de învățământ, confirmați Covid-19 de la începutul școlii. Ministerul Educației: Incidența cumulată e mult mai redusă decât în rândul populației generale

Jumătate dintre cazurile de COVID-19 în rândul elevilor sunt în județele Cluj, Arad și municipiul București

Cum trebuie să raporteze școlile testele antigenice / Precizări de la Direcția de Sănătate Publică București

Foto: Edupedu.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă