O grădină zoologică belgiană i-a interzis unei femei să viziteze o maimuță cu care a avut o "aventură"

1 lună in urmă 19

Grădina zoologică din Anvers i-a interzis unei vizitatoare fidele să își vadă cimpanzeul favorit fiindcă relația dintre cei doi perturbă abilitatea animalului de a se atașa de celelalte maimuțe, relatează Insider.

Adie Timmermans a fost anunțată săptămâna aceasta de reprezentanții Grădinii zoologice din Anvers că îi va fi interzis să îl vadă pe cimpanzeul Chita, în vârstă de 38 de ani.

„Îl iubesc pe acel animal și el mă iubește pe mine”, a declarat Timmermans pentru televiziunea belgiană ATV, precizând că a vizitat maimuța în fiecare săptămână din ultimii 4 ani.

Femeia a declarat interacțiunile sale cu Chita ca fiind „o relație reală” și spune că legătura sa cu cimpanzeul este ca și când „ai avea o aventură”.

Timmermans le-a arătat reporterilor de la televiziunea belgiană imagini video filmate cu telefonul în care stătea lipită cu fața de sticla țarcului maimuțelor, „pupând” animalul și făcându-i cu mâna.

„Zeci de alți vizitatori au voie să intre în contact cu Chita, dar eu de ce nu?”, a mai spus aceasta.

„Mai puțin respectat de semenii săi”

Însă Sarah Lafaut, purtătoarea de cuvânt a grădinii zoologice care este de asemenea responsabilă de mamiferele acesteia, are un motiv bun pentru interdicție.

„Când Chita este înconjurat constant de vizitatori celelalte animale îl ignoră și nu îl consideră ca făcând parte din grup”, a relatat Lafaut pentru ATV.

Aceasta a adăugat că din cauza interacțiunilor lui Chita cu Timmermans și ceilalți vizitatori, acesta își petrece tot timpul din afara orelor de vizită în izolare, fiind ostracizat de restul maimuțelor.

„Un animal care este prea concentrat pe oameni este mai puțin respectat de semenii săi”, afirmă Lafaut.

Potrivit ziarului olandez De Gelderlander, Chita a fost ținut inițial ca animal de companie însă a fost dat grădinii zoologice de proprietarii săi după ce aceștia nu au mai putut să se ocupe de el.

Animalul a avut mereu probleme de a se integra grupului de cimpanzei de la grădina zoologică și a fost rănit serios în 2008 în timpul unei încăierări cu celelalte maimuțe.

„I-am explicat doamnei Timmermans de ce îi cerem acest lucru și de ce acesta este spre binele lui Chita”, a mai declarat Lafaut.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă