O fostă patroană de magazine, numită în fruntea Spitalului de Psihiatrie Săpunari. „Sunt jurist, nu sunt numită acolo ilegal”

1 lună in urmă 1

Laura Stamate, fostă patroană de magazine alimentare în judeţul Călăraşi, a fost numită manager interimar al Spitalului de Psihiatrie Săpunari. Potrivit Digi24, femeia susține că este îndreptățită să ocupe funcția datorită experienței sale ca jurist din cadrul firmei personale.

Laura Stamate, în vârstă de 46 de ani, a fost numită la conducerea Spitalului de Psihiatrie Săpunari de preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, după ce a adunat o experienţă de jurist în cadrul firmei de familie care administrează mici magazine alimentare în Lehliu Gară şi Dor Mărunt.

„De 12 ani nu mai lucrez la Ambulanța Călărași. Mi-am ocupat timpul cu o afacere privată, perioadă în care am făcut și facultatea de Drept. Sunt jurist, nu sunt inginer, nu sunt numită acolo ilegal. Au analizat, dumnealor, dosarul și au respectat numirea mea în condițiile legii”, a declarat Laura Stamate, pentru postul de televiziune Digi24.

Actualul manager al Spitalului de Psihiatrie Săpunari susţine că nu mai deţine magazinele, însă experienţa de jurist a fost acumulată în cadrul firmei care administra magazinele.

În cadrul firmei mele am profesat ca jurist. Eu m-am ocupat de toate, de tot ceea ce este legat din punct de vedere administrativ și…Știu unde doriți dumneavoastră să ajungeți. Cred că este suficient! Ați putea să mergeți la Consiliul Județean, să aflați toate informațiile de acolo, de ce, de acolo, s-a hotărât numirea mea și nu a altei persoane.

Laura Stamate:

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, social democratul Iliuţă Vasile, nu a vrut să motiveze numirea Laurei Stamate în conducerea Spitalului de Psihiatrie.

„Dintre angajații acestui spital, cineva care să conducă această unitate… un doctor putea să fie! Poate vedea mai bine, altfel, situația! O altă persoană care… Nu știu… Care avea o altă viziune. Poate, să zicem. Dumneavoastră vedeți: acest spital este foarte mare! Noi avem 5 hectare și ceva care le administrăm”, spune Gavrilă Ion, directorul financiar al spitalului, fiind întrebat dacă nu era cineva mai competent să conducă unitatea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă