O fostă campioană mondială de snowboard a fost ucisă de o avalașă în Elveția. Julie Pomagalski avea 40 de ani

3 săptămâni in urmă 1

Julie Pomagalski, fostă campioana mondială de snowboard, a fost ucisă, marţi dimineaţă, de o avalanşă, în cantonul elveţian Uri, informează News.ro, care citează Le Figaro.

În vârstă de 40 de ani, franțuzoaica Julie Pomagalski a fost surprinsă de avalanșă alături de compatriotul Bruno Cuttelli, care era ghid și salvator, relatează Le Matrin.

Ajunși la locul incidentului cu un elicopter, salvamontiștii nu au putut decât să constate că cele două persoane erau deja decedate.

Retrasă din activitatea sportivă în 2007, Julie era nepoata lui Jean Pomagalski, cel care a inventat teleschiul, în 1934, şi a fondat marca Poma, în 1947.

După ce a devenit campioană mondială de snowboardcross în 1999, la Berchtesgaden (Germania), Julie Pomagalski a câştigat şi o medalie mondială de argint la slalom paralel, în 2003, la Kreischberg (Austria).

De asemenea, Julie a obţinut nouă victorii în Cupa Mondială, competiție în care a triumfat în 2004.

Jean Pomagalski a concurat la Jocurile Olimpice de iarnă din 2006 de la Torino, Italia, terminând pe locul 6 la slalom paralel, la fel ca în 2002, la Salt Lake City, SUA.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă