O fosta asistenta medicala a Casei Albe a murit de COVID-19 la 86 de ani. Ingrijise in cariera sa doi presedinti americani

1 lună in urmă 4

Elizabeth Shedlick a fost foarte apreciata la Casa Alba, atat pentru profesionalismul ei, cat si pentru firea sa "calma si linistita", relateaza The Washington Post.

Asistenta si-a inceput cariera in corpul medical al fortelor navale, iar in 1961 a fost angajata de institutia prezidentiala americana. Primul presedinte pe care l-a ingrijit a fost John F. Kennedy, care s-a inbolnavit in urma unei viroze.

Joe Biden asigura Kievul de ''sprijinul neclintit'' al SUA pentru suveranitatea Ucrainei. Rusia desfasoara exercitii militare in zona Marii Negre

Dupa asasinarea lui Kennedy in 1963, Shedlick si-a continuat activitatea la Casa Alba, in timpul administratiei presedintelui democrat Lyndon B.Johnson, pe care l-a asistat in urma unei inteventii chirurgicale.

Tot in acesta perioada si-a cunoscut si viitorul sot, alaturi de care, mai tarziu, s-a mutat la Paris, unde a putut sa se dedice unei mai vechi pasiuni: obiectele de antichitate.

In momentul retragerii din activitatea medicala, in anul 1969, Elizabeth Shedlick avea gradul de locotenent comandor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă