O firmă IT din Madrid va crea 100 de locuri de muncă în Parcul Industrial din Reșița, cu venituri mult peste salariul minim

3 săptămâni in urmă 17

După compania germană EMZ Hanauer, care va crea 500 de locuri de muncă la Reşiţa, şi o companie spaniolă e interesată să investească în muncipiul de pe Bârzava, după cum declară primarul Ioan Popa, citat de Rador.

Reşiţenii vor putea lucra şi „acasă” pe bani mulţi, fără să mai fie nevoiţi să se mute în marile oraşe sau chiar să plece peste hotare. Deşi site-urile sunt pline de anunţuri de angajare, oamenii spun că salariul minim pe economie este insuficient pentru un trai decent, astfel că majoritatea celor cu studii superioare aleg să lase în urmă oraşul natal şi familia.

Primarul Ioan Popa speră ca acest lucru să se schimbe. ”Sper să reuşească să aduc înapoi măcar o parte dintre reşiţenii care, din cauza problematicii din ultimii 10-15 ani, au decis să se reloce în alte părţi, nevânzându-şi încă apartamentele sau locuinţele din oraş. Suntem în discuții și cu o firmă spaniolă pentru realizarea unui data center în Parcul Industrial. Este o societate comercială din Madrid, dar nu pot să le divulg încă numele. Vorbim de până în 100 de locuri de muncă, locuri de muncă foarte bine plătite, mii de euro pe lună, vorbim despre specialişti care trebuie să facă mentenanța pe partea de servere de baze de date”, a spus Popa pentru Radio Reșița.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă