O firmă a pus în pericol spitale și școli prin modul în care verifica protecția la incendiu

1 lună in urmă 25

Din cercetările efectuate de Poliție, o societate comercială din București, care trebuia să asigure funcționarea corectă a echipamentelor de protecție la incendiu din mai multe instituții din țară, făcea controalele fictiv. Acest lucru a pus în pericol „viața, sănătatea și integritatea persoanelor”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Polițiștii au efectuat 218 percheziții domiciliare, în București și în 28 de județe, la persoane bănuite de înșelăciune, evaziune fiscală, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, a informat IGPR.

Acțiunea a venit după ce o societate comercială din București, cu obiect de activitate „activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora”, din 2019, „ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituții publice și private de interes național”, se arată în comunicat.

Astfel, în baza contractelor, firma bucureșteană avea obligația să presteze servicii de mentenanță a echipamentelor de protecție la incendiu, adică extinctoare și hidranți, pentru mai multe instituții din România. Aceste servicii s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcționări. Concret, „s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate și de valabilitate”, a informat IGPR.

Gravitatea este dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, școli, unități militare, penitenciare, sedii ale unor instituții publice, stații de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice și nucleare, combinat chimic etc.

Comunicat IGPR:

Instituțiile au plătit „sume considerabile pentru aceste servicii”, iar pentru a nu achita taxe la buget, societatea „nu ar fi înregistrat totalitatea veniturilor realizate”, se mai arată în comunicatul Poliției Române.

 IGPRIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă